Daugavpils reģionālajā slimnīcā atvērta jauna mikrobioloģijas laboratorija Pilsētas ziņas

100

Svinīgi pārgriežot lentīti un skanot darbinieku aplausiem, Daugavpils reģionālajā slimnīcā tika atklāta jauna mikrobioloģijas laboratorija.

Pacientiem neredzama, bet viņu ārstēšanai ļoti nozīmīga struktūra – tā ir laboratorija, kurā tiek veikti visdažādākie pētījumi. Šogad reģionālās slimnīcas laboratorija  sertificēta, tas ir, tika atzīta tās atbilstība Eiropas standartiem. Tagad ir sperts vēl viens solis – mikrobioloģijas laboratorija ir pārcelta uz jaunām telpām un ir iegādāts jauns aprīkojums.

Paskaidrosim, cik tas ir svarīgi, izskatot vienkāršu piemēru. Pieņemsim, ka jums sāp vēders. Saindējāties ar nesvaigiem produktiem, saķērāt vīrusu vai nenomazgājāt rokas un jūsu organismā nokļuva bīstamas baktērijas? Ja jums ir vīrusa saslimšana, bet jūs lietojat antibiotikas, tas ne tikai nepalīdzēs, bet var par kaitēt, jo var rasties pieradums pie medikamentiem. Aprīkojums, ko ir iegādājusies slimnīca, ļaus ne tikai atpazīt vairāk nekā 600 baktērijas, bet arī noteikt, kādi medikamenti konkrētajā gadījumā ir nepieciešami.

Reizēm no analīžu rezultātiem un precīzas diagnozes ir atkarīga cilvēka dzīvība, katra minūte ir dārga. Jaunais aprīkojums nodrošinās kvalitatīvu medicīnisko palīdzību pacientiem no Daugavpils un visas Latgales.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!