Pasākumā par godu Latvijas Republikas proklamēšanai pasniegti pašvaldības apbalvojumi Pilsētas ziņas

508

Daugavpils pilsēta kopā ar visu valsti ir nosvinējusi Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu. Uzrunājot klātesošos Vienības laukumā, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka valsts liktenis ir atkarīgs no katra no mums.

Ievērojot tradīciju, par godu šiem svētkiem pašvaldība godina tos, kuri ir devuši lielu ieguldījumu pilsētas attīstībā. Vairāk nekā divdesmit cilvēkiem  pasniegti Goda raksti un citi apbalvojumi. „Gada balva”  piešķirta vairākās nominācijās. Ne visi zina par to, ka mūsu universitāte ne tikai sagatavo speciālistus, bet arī veic nozīmīgus zinātniskos pētījumus dažādās nozarēs.

Daži ir pārliecināti, ka Daugavpilī netiek veidoti jauni rūpniecības uzņēmumi. Tomēr uzņēmums „Daugavpils dzelzsbetons” ražo dzelzsbetona konstrukcijas dažādiem mērķiem. Tādi jaunie pilsētas projekti kā ceļa pārvada būvniecība vieš uzņēmējos optimismu.

Kultūras jomā balva  pasniegta Latviešu kultūras centra jauktajam korim „Daugava”.

Sieviešu brīvās cīņas treneres Ļubovas Kopilovas darba stāžs pārsniedz 25 gadus. Viņa ir izaudzinājusi mūsu slaveno  sportisti Anastasiju Grigorjevu. Šogad ir jauni panākumi: Eiropas kadetu čempionātā brīvajā cīņā Jekaterina Jermaļonoka izcīnīja 3. vietu. Jau ir izveidojusies vesela sportistu dinastija.

Balvu saņēma arī Daugavpils reģionālās slimnīcas galvenā medicīnas māsa Iraīda Balode. Šogad, pateicoties sadarbībai ar Stradiņa universitāti, Reģionālajā slimnīcā uzsākta medicīnas māsu apmācību un kvalifikācijas paaugstināšanas programma.

Nominācijā „Sabiedriskā darbība” apbalvota Poļu kultūras centra vadītāja Žanna Stankeviča. Viņas dibinātais kolektīvs “Kukulečka” šogad svin 25 gadu jubileju.

Patriotiskie pasākumi, kas norit nedēļas garumā, pulcē arvien lielāku skaitu dalībnieku. Koncerti, izstādes un citi masu pasākumi noslēdzās ar grandiozu uguņošanu.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!