Cietoksnī uzstāda videonovērošanas kameras Pilsētas ziņas

125

Daugavpils cietoksnī saskaņā ar 2015. gadā izstrādāto projektu turpinās videonovērošanas paplašināšanas darbu kārtējais posms. Darbu pasūtītājs ir Komunālās saimniecības pārvalde. Pēc projektu autoru ieceres kameras tiks uzstādītas visā vēsturiskā objekta teritorijā. Darbi tiek veikti par pašvaldības līdzekļiem. Šogad līgumā ar darbuzņēmēju “Belam Rīga” ir paredzēts uzstādīts 6 videonovērošanas kameras.

Ņemot vērā vēsturiskā objekta nozīmi, visi kabeļu likšanas darbi tika veikti, izmantojot caurduršanas metodi, kas ļāva izvairīties  no neērtību radīšanas iedzīvotājiem un tūristiem. Saskaņā ar līgumu darbi ir jāpabeidz līdz šī gada decembra vidum, tomēr, ņemot vērā būvniecības un montāžas tempus, tas var notikt arī ātrāk.

Visa informācija no kamerām nonāks uz Daugavpils pašvaldības policijas videonovērošanas pulti, kas nodrošinās veiksmīgāku vandalisma aktu profilaksi cietokšņa teritorijā.

Jāatzīmē, ka videonovērošanas sistēma, kas darbojas pilsētā, jau vairākkārt ir pierādījusi savu efektivitāti. Pateicoties pašvaldības policijas darbinieku profesionalitātei, vairumā gadījumu izdodas aizturēt gan sīkos huligānus un vandaļus, kuri bojā pilsētas īpašumu, kā arī noziedzniekus, kuri veic daudz smagākus noziegumus. Uz doto brīdi cietokšņa teritorijā darbojas tikai divas videonovērošanas kameras, kas ir savienotas ar pašvaldības policijas pulti.

Videonovērošanas sistēmas ierīkošanas projekts paredz uzstādīt Cietoksnī 16 kameras ar augstu izšķirtspēju un tālvadības iespēju.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!