Koris „Promieņ” uzstājās Varšavā Pilsētas ziņas

100

Daugavpils Poļu kultūras centrs aktīvi iesāka radošo sezonu. Koris „Promieņ” septembrī jau pabija ar koncertu Pasienē, bet oktobra sākumā bija kārtējais brauciens uz Varšavu, kur ar Polijas prezidenta atbalstu jau piekto reizi norisinājās ārzemēs darbojošos nacionālo koru salidojums. Polijas galvaspilsētā sabrauca Kanādas, Vācijas, Zviedrijas, Ukrainas un Baltkrievijas pārstāvji. Latviju pasākumā pārstāvēja uzreiz divi kolektīvi – daugavpiliešu „Promieņ” un rēzekniešu „Jutrženka”.

Salidojums bija veltīts Varšavas sacelšanās gadadienai, kas norisinājās Polijā 1944. gadā, kad atkāpjoties fašisti nolēma burtiski noslaucīt pilsētu no zemes virsmas.

Pieminot šos notikumus, Varšavā norisinājās vairāki pasākumi, kuros piedalījās arī daugavpilieši. Karavīru kapos salidojuma dalībnieki godināja sacelšanās upuru piemiņu, savukārt Juzefa Pilsudska laukumā nolika ziedu vainagus pie nezināmā karavīra kapa.

Daugavpils poļi piedalījās mēģinājumos, meistarklasēs, koncertos, kuri notika dažādos Varšavas un tās apkaimes laukumos un baznīcās. Pieredzējuši poļu diriģenti strādāja ar koristiem, lai noslīpētu sarežģīta un daudzveidīga repertuāra izpildīšanas tehniku, kas ietvēra gan garīgās mūzikas, gan tautas un mūsdienu mūzikas skaņdarbus. Daugavpils koris piedalījās misē, kas norisinājās Dievmātes katedrālē, pēc tam koris „Promieņ” sniedza lielu koncertu, kas sastāvēja no divām daļām.  Izņemot koncertus, starp dalībvalstu koru dalībniekiem notika arī neformālas tikšanās, pateicoties kurām koris „Promieņ” ieguva jaunus radošus kontaktus.

Par īstiem svētkiem kļuva kopkora uzstāšanās, kad 14 kolektīvu dalībnieki izpildīja kopīgu programmu, kura iepriekš  mājās izmēģināta. Lielais galā koncerts norisinājās viesnīcas „Mazurkas” koncertzālē un pulcināja kordziedāšanas cienītājus no visas Varšavas. Kori „Promieņ” sagaida jaunu ieceru, viesizrāžu un radošu atklājumu pilna sezona.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!