Uz vienu vakaru Rīgas iela pārtapa par koncertu laukumu Pilsētas ziņas

104

17. septembrī Rīgas ielā valdīja svētku noskaņa, un tā bija ļaužu pilna. No rīta sākās Novada dienas, ielas garumā notika krāšņs gadatirgus.

Savukārt vakarā tiem, kas nāca uz promenādi no stacijas puses, radās iespaids, ka iela sākas ar neparastu teātra rampu, ko rotā ziedu gleznas un strūklaka ar bērnu zīmētām zivtiņām. Atvērās priekškars, un acu priekšā – milzīgs koncertu laukums. Unikālo priekšnesumu uzsāka Liepājas zvanu orķestris.

Organizatori iecerēja šos svētkus kā pastaigu, kas atklāj dažādus mākslas veidus. Ikviens varēja atrast to, kas viņu interesē. Vieni bija sajūsmā par retro stilu, citiem patika roks un ielu dejas, vēl citi deva priekšroku klasikai. Taču, izņemot koncertu laukumus, bija arī daudz neparastu pārsteigumu. Svētku simbols – dambis, tāpēc tieši uz ielas izvietota fotoizstāde, kas stāstīja par to, kā izveidota šī aizsardzības būve. Dambis – tā ir arī transporta maģistrāle, tāpēc Alejas ielā bija apskatāmi dažādu laiku automobiļi. Un vai šis ebreju orķestrītis, kurš izpilda tautas melodijas, neatgādina par ielas un pilsētas vēsturi?

Kustīgās skulptūras, neparasti mākslas objekti, kas pēkšņi parādījās uz balkoniem un logos – tas viss lika pa jaunam paskatīties uz visiem pazīstamo ielu.

Svētku pasākumi norisinājās starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt” ietvaros.

Rudens – tas nav īstais laiks, lai paliktu mājās, jo pilsētā notiks dažādi interesanti koncerti, izstādes un tikšanās.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!