AS “Daugavpils siltumtīkli” ir gatava darbam jaunajā apkures sezonā Pilsētas ziņas

105

Pašvaldības uzņēmumos noslēdzas gatavošanās darbam ziemas sezonā. Kārtējā plānošanas perioda Eiropas programmas pagaidām nav pieejamas, tāpēc akciju sabiedrības “Daugavpils siltumtīkli” speciālisti visus nepieciešamos darbus ir paveikuši, izmantojot uzņēmuma resursus. Līdz mācību gada sākumam Valmieras ielas posmā no Kauņas ielas līdz A. Pumpura ielai tika pārlikta siltumtrase 138 metru garumā, palielinot cauruļvada diametru, bet SC-1 tika uzstādīti divi tīkla sūkņu komplekti.

Vienotas siltumapgādes sistēmas izveide ļauj nodrošināt siltumenerģijas padevi no jebkuras no esošajām siltumcentrālēm, maksimāli ieekonomējot. Turklāt, ja vienā no siltumcentrālēm rodas defekts, slodzi var novirzīt uz divām pārējām siltumcentrālēm. Lai pārietu no siltumenerģijas ražošanas tvaika režīma uz ūdens sildīšanas režīmu, pagājušajā gadā SC-3 tika uzstādīts gāzes katls ar 15 MW lielu jaudu. Darbi turpinājās arī šogad un noslēgsies novembrī.

SC-3 tika uzstādīts arī aprīkojuma komplekss tīkla ūdens sagatavošanai. Lieta tāda, ka apkurei nedrīkst izmantot ūdensvada ūdeni. Pateicoties ķīmiskajai attīrīšanai, ūdens tiek atdzelzots, mīkstināts un atbrīvots no skābekļa, tādējādi pasargājot caurules un katlus no nogulumiem, sāļiem un rūsas. Tehniskajā projektā tika izvēlēts tāds attīrīšanas veids, kas atbilst visām mūsdienu prasībām un nodrošina maksimālu ekonomiju. Iekārtas ražošanas jauda – 55 kubikmetri ūdens stundā. Gatavojoties jaunajam Eiropas fondu līdzekļu apgūšanas periodam, speciālisti ir izstrādājuši vairākus projektus izdevumu samazināšanai un uzņēmuma darbības uzlabošanai. Viens no projektiem skar SC-3 pāriešanu uz atjaunojamajiem energoresursiem. Celtniecība tiks veikta bijušajā mazuta saimniecībā, kas sen jau netiek izmantota. Visas būves un mazuta glabāšanas tvertnes, kas atrodas 7-8 metru dziļumā, tiks demontētas.

Lai arī Daugavpils pilsētas domes Sociālais dienests vairākām iedzīvotāju kategorijām izmaksā pabalstu apkurei (dzīvokļa pabalstu), Daugavpils Dome ir uzdevusi uzņēmumam izstrādāt savu atbalsta programmu pilsētas iedzīvotājiem, it īpaši trūcīgajiem. Šī programma ne tikai darbojas, bet arī tiek paplašināta. Šī gada plānos ir turpināt akciju, kas skar atbrīvošanu no soda naudas. Tie iedzīvotāji, kuriem uz apkures sezonas sākumu nav parādu siltumtīkliem, varēs apmaksāt lielos rēķinus par visaukstāko mēnesi līdz apkures sezonas beigām, nepiemērojot soda sankcijas. Uzņēmums ir gatavs iet pretī tiem klientiem, kuri ir gatavi samaksāt parādus. Vienošanās par parāda dzēšanu darbības termiņš ir pagarināts no 3 līdz 4 gadiem, turklāt tiek saglabāta individuāla pieeja katram klientam. Līdz šim no soda sankcijām tika atbrīvoti klienti ar trūcīgas personas vai ģimenes statusu, tagad soda sankcijas netiks piemērotas arī maznodrošinātajām personām un ģimenēm.

Saskaņā ar datiem uz šī gada 1. septembri, salīdzinot ar 2015. gada periodu, patērētāju parāds ir sarucis par 200 000 eiro. Pašvaldība aicina pilsētniekus savlaicīgi norēķināties par patērēto siltumu. Gāzes cena samazinās, Daugavpilī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, tarifs ir samazinājies gandrīz par 11 %. Prognozes liecina, ka energonesēja cena nepieaugs, iespējams, tā pat samazināsies.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!