Daugavpili darba vizītē apmeklēja Latvijas konsulāta Vitebskā vadītājs Uģis Skuja Pilsētas ziņas

102

Tikšanās laikā pilsētas domē tika pārrunāta Latvijas dienu rīkošana Baltkrievijas Republikā. Ievērojot tradīciju, šis pasākums notiek mūsu valsts Neatkarības dienas svinību laikā. Katru gadu Vitebskā tieši Daugavpils ir pilsēta, kas pārstāv Latviju, aicina uz koncertiem un izstādēm.

Sadraudzības pilsētā ir paviesojušies gan akordeonistu un simfoniskais orķestris, gan folkloras kolektīvi un solisti. Šogad Marka Rotko mākslas centrs plāno aizvest uz Vitebsku mūsdienu Latgales keramiku. Tomēr sadarbība starp pierobežu reģioniem nenotiek tikai kultūras jomā.

Kā zināms, starp mūsu valstīm ir noslēgta vienošanās par pierobežas zonas iedzīvotāju vienkāršoto robežšķērsošanu. Kopš vienošanās starp Latviju un Baltkrieviju spēkā stāšanās brīža Latviju ir apmeklējuši aptuveni 5 000 Baltkrievijas iedzīvotāji, bet no Latvijas puses apciemot kaimiņus ir devušies aptuveni 30 000 Latgales iedzīvotāji. Konsuls uzskata, ka to ietekmē dažas juridiskās problēmas, kas ir jārisina baltkrieviem, izbraucot uz ārzemēm, kā arī tas, ka pierobežas pilsētu un ciematu iedzīvotāji var noformēt dokumentus tikai Vitebskā. Tomēr Latvijas diplomāts ir pārliecināts, ja pieaugs interese no Baltkrievijas Republikas iedzīvotāju puses, tiks atvērta Latvijas  pārstāvniecība arī Braslavā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!