Daugavpilī tiek īstenots dīzeļlokomotīvju modernizācijas projekts Pilsētas ziņas

98

Daugavpils Lokomotīvju remonta centrs ir uzsācis vērienīga dīzeļlokomotīvju modernizācijas projekta realizāciju. Pirmā praktiski jaunā dīzeļlokomotīve 2M62УM tika nosūtīta izmēģinājumam, un jau ir saņemtas labas atsauksmes. Saskaņā ar plānu, tuvākajos gados ir jāveic 14 dīzeļlokomotīvju modernizācija.

 „Latvijas Dzelzceļa” struktūrvienības vadītājs Edgars Abrams un pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, apmeklējot uzņēmumu, paziņoja tā darbiniekiem labas vēstis: ir nolemts paātrināt modernizācijas grafiku un darbu apjomu, jo „Latvijas Dzelzceļa” plānos ir palielināt pārvadājumu apjomu.

Uz doto brīdi LDz vagonu parkā ir vairāki desmiti dīzeļlokomotīvju, kas ir ražotas pagājušā gadsimta 80.-tajos gados un agrāk. Šodien ir nepieciešamas daudz jaudīgākas lokomotīves, turklāt arī daudz ekonomiskākas. Kopā ar Čehijas kompāniju „CZ  Loko”, kas piegādā dīzeļvilcienus, faktiski tiks montētas jaunas dīzeļlokomotīves, kas atbilst visām prasībām. „Latvijas Dzelzceļa” vadība plāno īstenot Daugavpilī vēl vienu projektu.

Tas nozīmē, ka Daugavpils dzelzceļa nozares uzņēmumi saņems jaunu attīstības impulsu, kas ļaus ne tikai saglabāt esošās darbavietas, bet arī radīt jaunas.

Starp citu, pavisam nesen tika parakstīts sadarbības līgums starp „Latvijas Dzelzceļu” un vislielāko Krievijas dzelzceļa kravu operatoru. Tas nozīmē, ka palielināsies tranzīta plūsma, tai skaitā arī caur Daugavpili.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!