Sperti pirmie soļi kartinga atdzimšanai Daugavpilī Pilsētas ziņas

289

Jaunu kartinga mini automobili saņēma šī sporta veida cienītāji no Būvniecības tehnikuma. Šīs mācību iestādes komanda uzvarēja LMT  izsludinātajā konkursā.

Šī kompānija atbalsta autosportu jau daudzu gadu garumā. LMT ir izveidojis Autosporta akadēmiju, kas palīdz talantīgiem Latvijas autosportistiem.

Kompānijas vadība uzskata, ka uzņēmējdarbībai ir jābūt sociāli atbildīgai, ir jāpalīdz rast sabiedrībai nozīmīgu problēmu risinājumus. Rezultātā tika izstrādāta kartinga attīstības programma. Iepirkti Senior klases kartingi. Tiek rīkoti arī pasākumi, lai popularizētu šo sporta veidu jauniešu vidū. Izsludinātajā konkursā piedalījās vairāk nekā divdesmit izglītības iestādes. Uzvarētāju vidū – Daugavpils Būvniecības tehnikums. Ir izveidota komanda, kas ir gatava apgūt jauno kartingu un piedalīties sacensībās.

Kopā ar LMT pārstāvjiem pilsētā ieradās arī divkārtējais Latvijas čempions motokrosā Mārtiņš Aleksandrovičs un Baltijas čempione autokrosā Beāte Klipa. Viņi pastāstīja, kāpēc  patīk šis riskantais, taču aizraujošais sporta veids.

Pēc tikšanās Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pastāstīja par pašvaldības plāniem atjaunot kartodromu „Blāzma”. Savulaik tas tika nodots privatizācijai, tāpēc tagad to nāksies izpirkt un sagatavot Eiropas projektus trases atjaunošanai.

Sarunā ar mēru šī sporta veida cienītāji pastāstīja, ka ar kartingu joprojām aizraujas daudzi. Ir sperti pirmie soļi kartinga atdzimšanai. Nākotnē  atkal varēs vērot mazo, bet skaisto un ātro automašīnu sacīkstes.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!