Uzņēmums “Labiekārtošana-D” ir uzsācis parku un skvēru labiekārtošanas darbus Pilsētas ziņas

96

Vērīgākie pilsētnieki nesen bija sacēluši trauksmi: Centrālajā parkā ir pazuduši soliņi. Patiesībā uzņēmums “Labiekārtošana-D” ir uzsācis darbus, lai sagatavotu parkus un skvērus vasaras sezonai. Soliņi tiek tīrīti, krāsoti, remontēti un tad atgriezti atpakaļ vietā. Lielākā daļa no 70 soliņiem, kas atrodas Centrālajā parkā, jau ir gatavi.

Vislielākais darbs pašreiz norit siltumnīcās, kur tiek audzēti 90 tūkstoši ziedu pilsētas puķudobēm. Starp citu, sēklām, kuras iepērk uzņēmums, piemīt simtprocentīga dīgtspēja. Īpaši daudz ir dažādu šķirņu begoniju stādu ar skaistiem nosaukumiem – “Super Olimpija”, “Nakts dzīve”, “Marseļa”. Silta laika iestāšanos gaida arī ziedu piramīdas, ko rotās pelargonijas un citi nokarenie  augi.

Tie, kuriem ir vasarnīcas, zina, cik daudz rūpju prasa pat neliels dārziņš. Taču pilsētas parkos un skvēros ir diezgan daudz retu koku un krūmāju.

Starp citu, kārtējā domes sēdē tika ieviestas izmaiņas saistošajos noteikumos, kas ļaus pilsētniekiem atpūsties parku zālienos. Līdz šim tas bija aizliegts – jebkurā gadalaikā. . Atliek precizēt, ka saistošie noteikumi stāsies spēkā 1. maijā – pēc saskaņošanas  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!