8. martā Daugavpilī bija daudz ziedu, koncertu un arī sporta aktivitāšu Pilsētas ziņas

116

Laika apstākļi Starptautiskajā sieviešu dienā, atklāti sakot, nebija iepriecinoši. No paša rīta smidzināja sīks lietus, saule tā arī neparādījās aiz tumši pelēkajiem mākoņiem. Tomēr tas nesabojāja pilsētnieku svētku noskaņojumu. Svētku rosība bija manāma jau iepriekšējā dienā. Pilsētā parādījās ielu tirgotāji, kuri pārdeva tulpes – neatņemamu 8. marta sastāvdaļu. Pašvaldības teritorijā bija atvērtas vairāk nekā 50 ziedu tirdzniecības vietas, kas strādāja līdz svētku dienas vēlam vakaram. Pēcpusdienā pie centrālās dzelzceļa stacijas sapulcējās tradicionālā Sieviešu dienai veltītā skrējiena dalībnieki.

Distance – 2 kilometri. Maršruts bija pa Rīgas ielu no stacijas līdz Dubrovina parkam.

Galvenais piedalīšanās nosacījums – sportistu apģērbā ir jābūt rozā krāsas elementam.

Šoreiz piedalīties svētku skrējienā uzdrošinājās tikai 20 dalībnieki.  Taču laika apstākļi nesabojāja sportistu apņēmības pilno noskaņu. Finišā visus gaidīja ziedi, piemiņas medaļas un aromātiska karsta tēja, ko nodrošināja Sarkanā Krusta jaunatnes nodaļas pārstāvji.

Ar to svētku pasākumi pilsētā nebeidzās. Latviešu kultūras centra lielajā zālē notika Starptautiskajai sieviešu dienai veltītais Latvijas Nacionālās operas koncerts.

Koncerts kļuva par īstu notikumu. Koncerta priekšvakarā visas biļetes uz šo pasākumu bija izpārdotas. Programmā galvenokārt tika atskaņota vieglā mūzika no operām, operetēm un mūzikliem. No koncerta sākuma līdz pat beigām zāle tika piepildīta ar pozitīvām emocijām.

Tostarp svētku kultūras programma turpinājās. Daugavpils teātris 8. martā aicināja uz iestudējumu „Parunāsim?”, bet Kultūras pilī notika šlāgera mūzikas koncerts.

Svētku dienas beigās Daugavpilī notika vēl viens pasākums, kas nepalika nepamanīts. Ledus hallē norisinājās sieviešu hokeja turnīrs. Daiļā dzimuma  cīņasspars padarīja to par aizraujošu un skatāmu sporta šovu.

Turnīrā piedalījās 3 vietējās komandas un komanda no Lietuvas. Šoreiz pirmo vietu izcīnīja lietuviešu meitenes, taču baudu no cīņas uz ledus guva visi – gan dalībnieki, gan skatītāji.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!