Latvijas izlase gūst uzvaru Deivisa kausa pirmajā posmā Pilsētas ziņas

97

No 4. līdz 6. martam Daugavpils Olimpiskajā centrā pirmo reizi norisinājās Deivisa kausa izcīņas posms. Tās ir lielākās starptautiskās komandu sacensības vīriešu tenisā, un šo spēļu rīkošana Daugavpilī kļuva par vienu no svarīgākajiem notikumiem pilsētas un visa reģiona sporta dzīvē. Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis uzsvēra, ka piedalīšanās tik augsta līmeņa sacensībās un iespēja pārstāvēt savas valsts nacionālo izlasi ir liels sportistu sasniegums. Viņš atzina, ka šo spēļu organizēšana Latgalē ir sena sapņa piepildīšanās, kam sekos turpmāka tenisa attīstība.

Izvēloties sacensību rīkošanas vietu, bija ņemta vērā pieredze starptautisku turnīru rīkošanā un mūsdienīga un daudzfunkcionāla sporta centra pieejamība. Daugavpilī regulāri norisinās Grand Prix posmi spīdvejā, Eiropas un pasaules čempionāti snūkerā, Eiropas čempionāts taekvondo junioriem. Tagad pilsētniekiem un Daugavpils viesiem bija iespēja vērot lielo tenisu.

Deivisa kausa mači norisinās starp komandām, kas ir iedalītas dažādās grupās un reģionālajās zonās. Eiropas – Āfrikas zonas otrās grupas pirmajā kārtā Latvijas izlase tikās ar Monako karalistes komandu. Mači (vienspēles un dubultspēles) norisinājās četras dienas, lai gūtu uzvaru, ir nepieciešams vinnēt trīs spēles. Cīņa izvērtās ļoti spraiga. Te viena, te otra puse izvirzījās vadībā, tomēr mūsu sportisti spēja pierādīt savu pārākumu. Pirmajā dienā, 4. martā, uzvaras guva Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis, labāko rezultātu mūsu sportisti sasniedza arī dubultspēlē, kas norisinājās 5. martā.  Latvijas tenisisti nodemonstrēja prasmes lieliski spēlēt un sasniegt izvirzītos mērķus: iekļūt Eiropas – Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Pēc turnīra divu dienu rezultātiem, Latvijas izlase ir iekļuvusi Deivisa kausa izcīņas otrajā kārtā, kur tiksies ar jau zināmajiem Baltkrievijas – Ēģiptes dueļa uzvarētājiem – Baltkrievijas komandu.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!