Iedzīvotāji tiek aicināti aktīvāk iesaistīties pilsētas pagalmu labiekārtošanas programmā Pilsētas ziņas

116

2015. gada martā stājās spēkā Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi par daudzdzīvokļu māju pagalmu teritoriju labiekārtošanu. Pilsētas programma paredz līdzfinansējumu labiekārtošanas darbiem četros virzienos: autostāvvietu izbūve un pagalmu ceļu rekonstrukcija, apgaismojuma ierīkošana, māju pagalmu labiekārtošana, mājas konstrukcijas elementu atjaunošana. Pašvaldība apmaksā līdz 50% no darbu izmaksām. Dzīvokļu īpašnieki var rēķināties ar pašvaldības finansiālo palīdzību, izpildot noteiktas prasības, galvenā no tām – pārņemt mājas pārvaldīšanas tiesības.

Visi organizatoriskie un finanšu jautājumi tiek lemti kopējā sanāksmē, lēmumu par dalību programmā (programmā kopumā vai kādā noteiktā tās virzienā) ir jāatbalsta ne mazāk kā 65% dzīvokļu īpašnieku. Pēc Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma, kas apsaimnieko vislielāko dzīvojamo māju skaitu – 843, vadītāju teiktā, sākumā daudzi vēlējās izmantot  pašvaldības atbalstu, taču līdz 2015. gada beigām līdzfinansējumu spēja iegūt tikai četras mājas.

Pašvaldības līdzfinansējuma programmas realizācija turpināsies arī šogad. Šim mērķim budžetā ir paredzēti 90 tūkstoši eiro, no tiem 45 550 eiro mājai piederošo zemes gabalu labiekārtošanai: bērnu rotaļu laukumu un soliņu ierīkošana, atkritumu konteineru laukumu aprīkošana un apzaļumošana. Pilsētas domes Mājokļu komiteja jau saņem iesniegumus par pašvaldības līdzekļu piešķiršanu.

Saskaņā ar pieņemtajiem noteikumiem jebkura daudzdzīvokļu mājas apsaimniekojošā organizācija var piedalīties pilsētas programmā.

Iepazīties ar pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.10 un līdzfinansējuma saņemšanas nosacījumiem ir iespējams pašvaldības mājas lapā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!