Šonedēļ sākas elektroniskā reģistrēšanās jauniešu vasaras nodarbinātības programmai Pilsētas ziņas

205

Jau vairākus gadus pēc kārtas Daugavpils pašvaldība piedāvā jauniešiem vecumā no 13 līdz 19 gadiem iespēju piedalīties vasaras nodarbinātības programmā. 10 darba dienas brīvlaika laikā sniedz ne tikai iespēju papildināt ģimenes budžetu vai par nopelnīto naudu iegādāties kaut ko sen kārotu, bet arī iegūt pieredzi, strādājot jaunā darba kolektīvā. Par vasaras nodarbinātības programmas īstenošanu atbild Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments. Kārtējā preses konferencē departamenta vadītāja Gunita Vanaga pastāstīja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem par iespēju piedalīties programmā un reģistrēšanās kārtību.

Tāpat kā iepriekš, potenciālie programmas dalībnieki ir sadalīti divās vecuma grupās: jaunākajā un vecākajā. Jaunākajā grupā ietilpst 13-14 gadus veci pusaudži. Viņiem tiek piedāvāta iespēja strādāt savā mācību iestādē. Viņiem reģistrēšanās programmai sāksies 29. februārī pie savas skolas sociālā pedagoga, kas sniegs arī visu nepieciešamo informāciju par darbu un reģistrēšanos.

Otrās vecuma grupas dalībnieki – 15-19 gadus veci jaunieši – reģistrējas nodarbinātības programmai elektroniski. Reģistrēšanās sāksies 27. februārī no plkst. 11.00 Jaunatnes departamenta mājas lapā jaunatne.daugavpils.lv sadaļā “Darbs”.

Tie, kuriem nav iespējas reģistrēties elektroniski, var vērsties personīgi Jaunatnes departamentā Saules ielā 5a 5. martā no plkst. 11.00 līdz 14.00 un no 7. līdz 10. martam departamenta darba laikā.

Vecākās vecuma grupas pārstāvjiem būs dota iespēja strādāt pašvaldības uzņēmumos kā palīgstrādniekiem.

Darba dienas ilgums 13-14 gadus veciem pusaudžiem – 4 stundas, 15-19 gadus veciem jauniešiem – 7-8 stundas.

Jauniešu vasaras nodarbinātības programmai Daugavpils pilsētas dome ir piešķīrusi 193 tūkstošus eiro. Kopumā programmā piedalīsies 1085 cilvēki.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!