Alāns Genons apbalvots ar Francijas Republikas ordeni “Par nopelniem” Pilsētas ziņas

104

Ceturtdien, 18. februārī, uzņēmumā “Axon Cable” tika godināts franču kompānijas Daugavpils rūpnīcas izpilddirektors Alāns Genons. Viņam tika piešķirts Francijas Nacionālais ordenis “Par nopelniem”, atzīmējot viņa ieguldījumu augsti tehnoloģiskas ražošanas izveidē Latvijas teritorijā. Apbalvojuma pasniegšanas ceremonijā piedalījās Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti, “Axon Cable” grupas ģenerāldirektors Žozefs Puzo un Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis. Viņi augstu novērtēja Alāna Genona personīgo devumu 2000. gadā izveidotās „Axon Cable” rūpnīcas Daugavpilī attīstībā. Tās bija pirmās Francijas investīcijas rūpniecības jomā Latvijā, kas ļāva ieviest un apgūt mūsdienu tehnoloģijas. Šobrīd “Axon Cable” ir viens no trīs lielākajiem uzņēmumiem Daugavpilī. Tas ražo kabeļu savienojumus medicīnas, kosmiskajai un naftas rūpniecībai, kā arī telekomunikāciju nozarei.

Uzņēmums “Axon Cable” vienlaikus kalpo kā franču valodas un zinātnes pilnveides centrs Latgalē. Kopš 2011. gada Alāns Genons piedalās pasākumos, ko rīko ārējā tirgus padomnieki Baltijas reģionā, organizē darba seminārus Francijas – Latvijas Ekonomikas forumos Rīgā. Piemēram, 2014. gadā uz forumu ieradās vairāk nekā 160 uzņēmumu pārstāvji.

Nacionālo nopelnu ordeni 1963. gadā izveidoja Francijas prezidents ģenerālis de Golls, un tas tiek piešķirts Francijas pilsoņiem un ārvalstniekiem par īpašiem nopelniem civilajos un militāros amatos. Ordenis “Par nopelniem” ir ceturtais nozīmīgākais apbalvojums Francijā. Pats Genona kungs apbalvojumu vērtē kā visa uzņēmuma kolektīva panākumu.

Ekskursijas laikā viesi iepazinās ar uzņēmumu un tās attīstības perspektīvām Daugavpilī.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!