Daugavpilī norit intensīvs ielu sakopšanas darbs Pilsētas ziņas

100

Sals un sniegs priecē gan bērnus, gan pieaugušos, ir kļuvis gaišāks, var baudīt ziemas priekus,  bet tas sagādā papildus darbu komunālajiem dienestiem. Bet sniegs nav bijis negaidīts, visi dienesti ir savlaicīgi sagatavojušies ziemas sezonai jau rudenī. Ir iepirkts maisījums ielu un ietvju kaisīšanai, sagatavota tehnika. Prognozes par gaidāmo sniegu bija saņemtas savlaicīgi, tāpēc arī veicamo darbu apjoms bija zināms. Māju pagalmos strādā uzņēmuma “DzKSU” sētnieki.
Pilsētas ikdienas uzkopšanu veic A/S “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”. Līgums noslēgts līdz 2016. gada 31.janvārim. Svētdien strādāja visi sētnieki, 18 tehnikas vienības. Tīra gan trotuārus, gan ielas, gan pagalmus.

Ietvju un parka celiņu  uzkopšana notiek 4 reizes nedēļā (pirmdienā, trešdienā, piektdienā, sestdienā). Autostāvvietu   uzkopšana notiek 1 reizi nedēļā (pirmdienā).Ceļu uzkopšana notiek pēc tā nozīmīguma grupas – sakumā Pirmās nozīmes ceļi (pa kuriem kursē sabiedriskais transports un blakus atrodas valsts vai pašvaldības iestādes) un pēc tam tikai pārējie ceļi. Bet daudz kas atkarīgas arī no autotransporta īpasniekiem.

Komunālie dienesti ir gatavi iesaistīt maksimālu darbinieku un tehnikas skaitu, lai sakoptu pilsētu ilgstošas snigšanas laikā. Ja rodas jautājumi sakarā ar pilsētas sakopšanu,  lūgums zvanīt uz Komunālās saimniecības pārvaldi 654 76479.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!