Daugavpils muzejs aicina palīdzēt dzīvnieku patversmei Pilsētas ziņas

85

Laiks pirms Ziemassvētkiem tradicionāli tiek veltīts labdarībai. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs kopā ar saviem apmeklētājiem un visiem cilvēkiem, kas nav vienaldzīgi, jau piekto gadu pirms Ziemassvētkiem rīko labdarības akciju „Sniedzot prieka mirkli!”. Vienā no šādām akcijām kopīgi tika vāktas grāmatas bibliotēkai Maļinovkā, citā akcijā tika sarūpētas dāvanas bērnunama „Priedīte” audzēkņiem un bērniem no maznodrošinātām ģimenēm. Šogad muzeja darbinieki nolēma veltīt uzmanību mūsu mazajiem brāļiem, kuriem ziemā klājas īpaši grūti.

Pilsētas dzīvnieku patversmē ir daudz iemītnieku. Vairāk nekā paredzēts. Iestādes teritorijā dzīvo 70 kaķi un 40 suņi, kuriem ir jānodrošina barošana un pienācīgi uzturēšanas apstākļi.

Patversme nav paredzēta tik lielam dzīvnieku skaitam, tomēr patversmes darbiniekiem neceļas roka iemidzināt veselus dzīvniekus. Līdz ar aukstuma iestāšanos kaķu un suņu skaits nemazinās. Pilsētnieki pastāvīgi nes uz patversi arvien jaunus iemītniekus.

Tādu cilvēku, kuri vēlētos paņemt pie sevis uz mājām dzīvniekus no patversmes, nav daudz. Tā viņi arī šeit dzīvo sava veida kopmītnēs un gaida jaunos saimniekus. Visi, kas vēlas palīdzēt dzīvnieku patversmei, var nest barību un konservus, spēļmantiņas, segas un citas mantas, kas nepieciešamas mūsu mazo brāļu aprūpei. Dāvanas dzīvniekiem var nest uz pilsētas muzeju tā darba laikā. Tomēr vislabākā dāvana dzīvniekiem būs jaunas mājas un mīlošs saimnieks.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!