Metu konkursā par „Saules skolas” kompleksa apbūvi uzvarēja Rīgas arhitekti Pilsētas ziņas

86

13. novembrī konkursa žūrija izanalizēja darbus, kas tika iesūtīti metu konkursam par Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” kompleksa apbūvi. Konkursam, ko pilsētas Dome rīkoja sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību, tika iesniegti seši pieteikumi. Lai nodrošinātu taisnīgu un objektīvu vērtēšanu, visi darbi bija šifrēti, tāpēc radošās sacensības dalībnieku arhitektoniskie piedāvājumi tika vērtēti pēc konkursa izvirzītā uzdevuma būtības, kas nebūt nebija viegls. Kvartāls, kurā ir izvietotas skolas ēkas, atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā, turklāt dažu ēku vizuālais izskats ir diezgan bēdīgā stāvoklī.

Šobrīd teritorija kopā ar ēkām Saules ielā 2 ir pilsētas pašvaldības īpašumā, kas sniedz iespēju izmantot šo teritoriju ERAF vēsturiskā ēku kompleksa Saules ielā 6/8 un Muzeja ielā 3 rekonstrukcijas projekta turpinājumam. Konkursa dalībnieku uzdevums bija paredzēt bijušā uzņēmuma „Daiļrade” trīsstāvu ēkas nojaukšanu un piedāvāt jaunu degradētās teritorijas apbūvi. Pēc speciālistu domām, visgrūtākais bija integrēt teritoriju apkārtējā vidē: kompleksu ieskauj ielas, viena no kurām – Daugavas – ir maģistrālā iela. Tomēr viens no metiem, kas bija šifrēts ar devīzi OOOO 0000, tika atzīts par visprofesionālāko un arhitektoniski atbilstošāko funkcijām un uzdevumiem, ko veic dizaina un mākslas skola.

To, kas tieši slēpjas aiz šifrētajām devīzēm – firmu nosaukumus, kā arī vadītāju vārdus – žūrijas locekļi uzzināja tikai pēc aplokšņu atvēršanas un metu apspriešanas. Rezultātā, trešā vieta un 1 000 eiro naudas balva tika piešķirta firmai „MADE arhitekti” (Rīga), otro vietu un 2 000 eiro ieguva firma „Arhitekta G. Vīksnas birojs” (Liepāja), bet pirmo vietu un 3 000 eiro naudas balvu žūrija piešķīra firmai „MARK arhitekti” (Rīga).

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu konkursa uzvarētājs iegūst tiesības izstrādāt tehnisko projektu Saules – Muzeja – Lāčplēša – Daugavas ielu kvartāla apbūvei.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!