Esplanādē uzsākta parka būvniecība Pilsētas ziņas

90

Esplanādē turpinās daudzfunkcionāla atpūtas parka ierīkošanas darbi. Pirmais posms jau ir noslēdzies: ūdenstilpe un tās krasti ir attīrīti no niedrēm, ir izcirsti krūmi, nolīdzināta visa topošās atpūtas zonas teritorija. Saskaņā ar iepirkumu procedūras rezultātiem pašvaldības pasūtījumu ir ieguvusi Rīgas firma “Tilts”, kura arī īstenos vērienīgo projektu. Pašlaik tiek aktīvi veikti zemes darbi. 12. novembrī būvlaukumā notika pirmā darba sanāksme, kurā piedalījās arī pilsētas administrācijas un būvniecības kompānijas pārstāvji, kā arī projekta autori. Tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar materiālu izmantošanu, to saskaņošanu, kā arī dažādu aktīvās atpūtas zonu sasaistīšanu un apzīmējumiem. Pēc projekta izstrādātāju domām, projekts ir interesants, iespaidīgs, un pēc tā īstenošanas parks kļūs par pilsētnieku un Daugavpils viesu iecienītu atpūtas vietu.

Ja laikapstākļu dēļ neizdosies ieklāt asfaltu, betonu un veikt labiekārtošanas darbus, tad šie darbi tiks veikti nākošgad, lai pabeigtu visus būvniecības darbus līdz pilsētas svētkiem. Tomēr būvniekiem ir izvirzīts uzdevums pabeigt pamatdarbus līdz šī gada beigām.

Parkā tiks ievilktas apgaismojuma līnijas, ierīkoti gājēju celiņi, uzstādīti trenažieri. Viens trenažieris, kas paredzēts tam, lai nodarbotos ar ielu vingrošanu, jau ir uzstādīts pie ūdenstilpes. To pilsētai uzdāvināja Daugavpils firma “Rols”. Nākošgad ir plānota parka attīstība, īstenojot jaunus projektus: uzbūvēt skeitborda baseinu, uzstādīt bērnu aprīkojuma elementus ar tīklu piramīdu. Sanāksmes, kuru laikā tiktu apspriesti aktuāli būvniecības jautājumi un darbu izpildes termiņu ievērošana,  nolemts rīkot katru nedēļu.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!