Daugavpilī atzīmēja sociālā darbinieka dienu Pilsētas ziņas

95

Savos profesionālajos svētkos pilsētas sociālie darbinieki pulcējās Vienības nama koncertzālē. Šajā dienā viņi dzirdēja daudzus pateicības vārdus par savu darbu.

Jānis Lāčplēsis, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs:

“Savu aizvainojumu par likteni, sabiedrību un valsti cilvēki izsaka jums un jūs esat tie, kas palīdzēs pārvarēt materiālās problēmas un likteņa pavērsienus. Tā ir ļoti smaga nasta. Kā jūs zināt, arī mēram ir pieņemšanas laiks personīgos jautājumos, tāpēc es ļoti labi zinu, kā tas ir, kad katru dienu ir jārisina cilvēku personīgie jautājumi. Tāpēc es no visas sirds vēlos pateikties visiem sociālajiem darbiniekiem par viņu pašaizliedzīgo darbu. Pašvaldība pieņem arvien jaunus atvieglojumus iedzīvotājiem, un katru reizi tas, kā tiks izpildīti šie lēmumi, ir atkarīgs no jūsu profesionālisma.”

2015. gadā pilsētas sociālajā sfērā ir notikušas dažas izmaiņas. Pirmkārt, tika ieviests maznodrošinātās ģimenes statuss. Šī statusa piešķiršanai ir nepieciešams, lai pēdējo trīs mēnešu laikā ienākums uz katru ģimenes locekli nepārsniegtu 80% no minimālās darba algas. Šobrīd tie ir 288 eiro. Tas ievērojami palielināja sociālā dienesta klientu skaitu. Savukārt, ja ienākums uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 128,06 eiro, tad ģimene tiek uzskatīta par trūcīgu un tai ir tiesības uz lielāku atvieglojumu skaitu. Daugavpils pašvaldības deputāti apstiprināja 8 pabalstu veidus un 22 materiālās palīdzības veidus: pabalstus par apkuri, par medikamentiem, par operācijām, kancelejas preču iegādei un tā tālāk. Aiz katra skaitļa ir kāda cilvēka liktenis.

Par nopelniem sabiedrības labā tika pasniegti goda raksti un ziedi. Pasākuma dalībnieki atzina, ka tikšanās ar kolēģiem, koncerts un apsveikumi no dažādām organizācijām – tas viss palīdz apzināties to, ka tavs darbs patiešām ir vajadzīgs pilsētai.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!