Transporta kustībai atklāta papildus josla Daugavas ielā Pilsētas ziņas

102

 10. novembrī Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis novērtēja Daugavas ielā veikto darbu kvalitāti. Kā pirmo viņš apskatīja ceļa posmu zem Vienības tilta. Šeit tika nomainīts asfalta segums un balsta sienu konstrukcijas. Būvnieki izmantoja mums nepierastus, taču vizuāli diezgan efektīvus un ļoti izturīgus gabionus. Tie ir metāla karkasi, kas tiek piepildīti ar inertu materiālu, mūsu gadījumā – akmeņiem. Kā norādīja pilsētas Domes priekšsēdētājs, būvnieki pacentās un spēja īsā laikā veiksmīgi izpildīt izvirzīto uzdevumu.

Šajā posmā vēl ir jāuzklāj ceļa horizontālie apzīmējumi un jānostiprina nogāzes ar tā saucamo ekobruģi ar spraugām, caur kurām varēs augt zālājs un ziedi, tādējādi vasarā nogāzes segs zāles vai ziedu paklājs.

Tajā pašā dienā, 10. novembrī, pēc būvniecības darbu pabeigšanas transporta kustībai tika atklāta papildus josla ar vienvirziena kustību Daugavas ielā pie rotācijas apļa Cietokšņa ielas rajonā. Šeit tika atjaunots asfalta segums, uzstādītas apmales, uzklāti horizontālie apzīmējumi, veikti labiekārtošanas darbi un uzstādītas ceļazīmes.

Pa joslu ar vienvirziena kustību var braukt  uz Vienības tiltu, neiebraucot rotācijas aplī. Izbraucot uz Daugavas ielu, vadītājiem ir jādot ceļš tām automašīnām, kas brauc no rotācijas apļa, jo tām ir galvenais ceļš.

Būvniecības darbi šajos posmos tika veikti par iepirkuma procedūrās ietaupītajiem līdzekļiem, realizējot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) Daugavas ielas rekonstrukcijas projektu. Abos pašvaldības pasūtījuma konkursos uzvarēja firma „Ošukalns” no Jēkabpils.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!