Daugavpili apmeklēja Rīgas un Zemgales plānošanas reģionu delegācija Pilsētas ziņas

101

4. novembrī  Daugavpils pilsētu  darba vizītē apmeklēja Rīgas un Zemgales plānošanas reģionu delegācija. Viesus uzņēma Daugavpils Domes izpilddirektore Inga Goldberga, Attīstības departamenta vadītājas pienākumu izpildītāja Sabīne Šnepste, departamenta speciālisti. Vizītes mērķis – apmainīties ar viedokļiem, iepazīt Daugavpils pašvaldības pieredzi Eiropas projektu īstenošanā. Rīgas un Zemgales reģionu kolēģi uzskata, ka Latgalē veiksmīgi strādā šajā jomā  un šeit ir ko mācīties.                                 Viesiem parādīja prezentāciju par Daugavpils pilsētu, akcentējot uzmanību uz īstenotiem projektiem pagājušajā plānošanas periodā. Un tādu ir daudz. Pateicoties Eiropas fondiem pilsētā notika vērienīga ceļu infrastruktūras rekonstrukcija,  tramvaju sliežu modernizācija, vagonu parka atjaunošana, izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšana, ūdenssaimniecības attīstība. Runājot par nākamo plānošanas periodu, bija uzsvērts, ka projektu gatavošana balstās uz pilsētvides kvalitātes paaugstināšanu un  pilsētas ekonomikas attīstību.  Apsprieda jautājumus, kuri skar sadarbību ar uzņēmējiem, nevalstisko sektoru, projektu īstenošanas darba organizāciju un pārraudzību. Ekskursijā pa pilsētu kolēģiem parādīja rekonstruēto tranzīitelu A-13, renovētās skolu ēkas,  atjaunoto Ziemeļu rūpniecības zonu,  Stropu trasi, Olimpisko centru.
Ekskursiju vadīja  Attīstības departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja Sabīne Šnepste, kura atzīmēja kolēģu ieinteresētību un vēlmi iedziļināties praktiskos sīkumos.  
Rīgas un Zemgales reģionu pārstāvji apgalvo, ka Daugavpils speciālistiem ir ļoti spēcīga savas misijas apziņa, darba entuziasms un kvalifikācija.
Vizītes noslēgumā viesi apmeklēja Daugavpils cietoksni un iepazinās ar te veikto darba apjomu un īstenoto projektu rezultātiem.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!