Festivāla „PARAD ALLE 2015” GRAND PRIX aizceļoja uz Dzeržinsku, Daugavpils ieguva pirmo vietu Pilsētas ziņas

103

Pagājušajā piektdienā ar galā koncertu noslēdzās  pasākums – Starptautiskais bērnu un jauniešu cirka mākslas festivāls „PARAD ALLE”. Koncertu atklāja 2014. gada konkursa laureāte Nikola Koroļenko (Rīga). Pirmo reizi pasākums notika 2006. gadā pēc kādreiz slavenu cirka mākslinieku, cirka studijas „Jaunība” vadītāju Marijas un Jevgeņija Čirkovu iniciatīvas.  Šogad uz jau devīto festivālu, kurš norisinājās Daugavpils Kultūras pilī no 22. līdz 23. oktobrim, ieradās 60 dalībnieki no 13 kolektīviem no piecām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas.  Neskatoties uz savu jaunību, viņi visi ir piedalījušies dažādos starptautiskos konkursos. Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska daudzus gadus ir starptautiskās žūrijas sastāvā, bet šogad viņa pirmo reizi pildīja žūrijas priekšsēdētājas pienākumus.

Pirmo reizi žūrijas sastāvā bija arī Baltkrievijas Republikas Valsts cirka direktors Vladimirs Šabans. Viņš atzina, ka līdz ar konkursa priekšnesumu vērtēšanu viņu interesēja arī festivāla organizatoriskie jautājumi.

Festivālā tika pārstāvēti gandrīz visi cirka mākslas veidi. Konkursa dalībnieku rezultāti tika vērtēti trīs vecuma grupās (līdz 10 gadiem, no 11 līdz 14 un no 15 līdz 20 gadiem), katrā grupā žūrija piešķīra trīs vietas. Jaunākajā un vecākajā vecuma grupā par uzvarētājiem kļuva Lietuvas cirka studiju pārstāvji (ar lecamauklām akrobāti izpildīja prātam neaptveramus trikus), bet vidējā vecuma grupā pirmo vietu ieguva Marijas un Jevgeņija Čirkovu Daugavpils cirka studijas „Jaunība” audzēkne Luīza Prokofjeva. Ar gaisa vingrošanu viņa nodarbojas 4 gadus un visu šo laiku piedalās festivāla konkursa programmā. Divas reizes viņa ieguva trešo vietu, pagājušajā gadā bija otrā, bet tagad iekļuva uzvarētāju trijniekā.

Žūriju un arī publiku apbūra vingrotājas, kas uzstājās uz bambusa konstrukcijas, – tautas studijas „Draugu cirks” no Dzeržinskas (Krievija) pārstāves Jekaterina Faļtina un Aleksandra Terehanova. Viņas jau uzstājās festivālā Daugavpilī, taču šoreiz pirmo reizi izpildīja kopīgu numuru ar sarežģītu izpildījuma tehniku.

Par lielu prieku sev un visam kolektīvam meitenes uzzināja, ka ir ieguvušas festivāla „Grand Prix” balvu. Bez balvām konkursa uzvarētājiem un godalgoto vietu ieguvējiem organizatori piešķīra arī speciālas balvas, tādēļ neviens cirka festivāla dalībnieks nepalika bez balvas. Nākošajā gadā Daugavpils uzņems X Starptautiskā bērnu un jauniešu cirka mākslas festivāla „PARAD ALLE” dalībniekus.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!