DzKSU: apkures sistēmu palaišana veikta rekordīsā laikā Pilsētas ziņas

108

Jaunās apkures sezonas sākumam Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums gatavojās visu vasaru. Septembra sākumā tika paziņots par pilnu gatavību, bet, sākot ar 6. oktobri, pēc krasas ārējās gaisa temperatūras pazemināšanās mājās, kas atrodas DDzKSU apsaimniekošanā, tika uzsākta pieslēgšana apkures sistēmām. Saskaņā ar speciālistu teikto galvenais šajā procesā ir atgaisot pašas sistēmas, tas ir, izlaist tajās sakrājušos gaisu. Lieta tāda, ka, uzsildot ūdeni, tajās veidojas gaisa korķi, kas paralizē stāvvadu darbu. Lai stāvvadi sāktu darboties, korķus ir nepieciešams novērst. Mājās ar augšējo apkures sistēmu sadali gaiss tiek izlaists bēniņos, bet pārējās – augšējo stāvu dzīvokļos vai pagrabtelpās. Iepriekšējos gados atgaisošana tika veikta vismaz divas nedēļas, bet šogad uzņēmuma darbinieki iekļāvās četrās dienās.

Speciālistiem tomēr nācās saskarties ar virkni tehnisku problēmu. Tās bija saistītas ar nesaskaņotu apkures ierīču nomaiņu dzīvokļos. Nomaiņas veikšana bez projekta un kvalitatīvas montāžas garantijām traucēja stāvvadu darbību, no kā cieta visi iedzīvotāji. Darbus nācās veikt no jauna, un tas, protams, maksāja naudu. Vēl viena problēma bija saistīta ar to, ka daudzi ir aizbraukuši un iekļūšana dzīvokļos bija neiespējama, nācās uzmeklēt radiniekus vai paziņas.

Tomēr, neskatoties uz visiem sarežģījumiem, speciālisti strādāja profesionāli un ātri. To apstiprina ievērojams iedzīvotāju iesniegumu skaita samazinājums.

Operatīvi strādāja arī dispečeru dienests (viena dispečera vietā strādāja divi), kā arī visu uzņēmuma nodaļu darbinieki. Ārkārtas situācijās arī viņi pieņēma iesniegumus un telefona zvanus.

Šobrīd uzņēmuma speciālisti veic pastāvīgu dzīvojamo māju apkures sistēmu darbības kontroli.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!