Karjeras nedēļa norit Atvērto durvju dienas zīmē Pilsētas ziņas

104

No 12. līdz 16. oktobrim Latvijā norisinās tradicionālā Karjeras nedēļa 2015, ko organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Daugavpilī sadarbībā ar pašvaldību, izglītības un kultūras iestādēm, sabiedriskajām organizācijām un uzņēmējiem pasākumi tiek rīkoti jau ceturto gadu. Karjeras nedēļas atklāšana notika 12. oktobrī viesnīcā Latgola, pasākuma vadītāju lomā iejutās dīvaini  personāži. Kā izrādījās, viņiem ir tiešs sakars ar baiļu pārvarēšanas problēmu, ar ko saskaras jaunieši, izvēloties savu turpmāko dzīves ceļu vai pārrunu laikā ar darba devēju.

Šogad pirmo reizi uz Daugavpili atbrauca speciālists no Rīgas, portāla prakse.lv vadītājs Jānis Logins. Viņš informēja vidusskolēnus par visbiežāk pieļautajām kļūdām, kā arī deva vairākus noderīgus padomus, kā labāk izvēlēties profesiju, lai vēlāk varētu atrast darbu ne tikai galvaspilsētā.

Kā novērtēt savas iespējas, prasmes un pārbaudīt tās praksē? Kā pareizi izvēlēties profesionālās darbības virzienu? Kā uzzināt, vai tevis izvēlētā profesija ir pieprasīta? Karjeras nedēļas centrālās tēmas „Durvis” mērķis ir sniegt atbildes uz šiem un citiem jautājumiem. Tikšanās ar speciālistiem, viedokļu apmaiņa, lomu spēles, pētnieciskais darbs un individuālās konsultācijas palīdzēs jauniešiem atvērt durvis uz nākotnes profesiju.

Jau pirmo tikšanos laikā kļuva acīmredzams, ka mums ir talantīgi un mērķtiecīgi jaunieši. Daudzi jau ir izdarījuši savu izvēli, tomēr  viņiem vēl ir neskaidrs priekšstats par profesijas niansēm, taču to ar uzviju kompensē vēlēšanās iegūt praktiskas zināšanas un iemaņas.

Sākumskolas un pamatskolas skolēni ar profesionālo orientāciju tiek iepazīstināti audzināšanas stundās un ārpusklases nodarbībās. Pirmajā karjeras nedēļas dienā daudzos viesus uzņēma Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”. Radošajā darbnīcā bērni aizrautīgi apguva sietspiedes tehniku. Ar pasniedzēja palīdzību viņi izgatavoja trafaretus vizītkartēm, atklātnēm vai sporta krekliem. Suvenīri tika paņemti līdzi kopā ar labiem iespaidiem un pārdomām par nākotni.

Priekšā vēl ir daudzi aizraujoši un izglītojoši pasākumi. Pilna Karjeras nedēļas programma ir pieejama Izglītības pārvaldes mājas lapā www.izglitiba.daugavpils.lv.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!