Bērnu laukums pie Porohovkas ezera tiks nodots ekspluatācijā šonedēļ Pilsētas ziņas

863

Pagājušās nedēļas beigās Daugavpils pilsētas domes izpilddirektore Inga Goldberga kopā ar Komunālās saimniecības pārvaldes speciālistiem pārbaudīja bērnu rotaļu laukuma stāvokli pie Porohovkas ezera Ķīmiķu mikrorajonā.  Pašvaldības pasūtījumu veic iepirkumu procedūras uzvarētājs – Daugavpils firma „Borg”. Tās piedāvātā summa bija zemāka nekā otrajam pretendentam, kas atbilst galvenajam konkursa kritērijam. Celtnieki spēja iekļauties līgumā noteiktajos termiņos: 30 dienās kopš dokumenta parakstīšanas brīža. „Mēs būvējam bērniem, tāpēc centāmies saskaņot un ievērot visus drošības pasākumus,” uzsvēra darbu vadītājs Henriks Novickis.

Koka konstrukcijas tika apstrādātas ar antiseptisku vielu aizsardzībai pret sēnīti, ugunsgrēku un kukaiņiem. Izņemot trošu ceļu, šeit tika uzstādīti 12 aprīkojuma elementi, kur bērni varēs mācīties turēt līdzsvaru, kāpelēt un lēkāt.

Arī bērnu vecākiem būs iespēja lietderīgi pavadīt laiku kopā ar savām atvasēm: viņiem, kā arī vecākiem bērniem ir uzstādīts divu līmeņu vingrošanas stienis. Pagājušajā gadā tika savesti kārtībā ūdenstilpes krasti, un tagad Porohovkas ezera un tā apkārtnes labiekārtošana pakāpeniski tiek pabeigta, līdz ar to šī teritorija ir kļuvusi par  atpūtas zonu vietējiem iedzīvotājiem.

Bērnu rotaļu laukuma nodošana ekspluatācijā un vienlaicīgi arī atklāšana ir paredzēta šonedēļ. Pašvaldības speciālisti vienlaikus izstrādā arī jaunu bērnu rotaļu laukumu būvniecības, aprīkojuma nomaiņas un remonta plānus dažādos pilsētas mikrorajonos nākamajam gadam.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!