Lūcija Jegorova: «Es mīlu visu skaisto» Pilsētas ziņas

98

4. septembrī Daugavpils pilsētas domē tika apbalvoti ikgadējā pilsētas vasaras apstādījumu noformējuma konkursa dalībnieki. Šogad dalībnieku skaits, kas vēlējās gan sevi parādīt, gan citus apskatīt, pārsniedza iepriekšējo gadu rādītāju – vairāk nekā 50 pieteikumi, tāpēc tika nolemts apbalvošanas ceremoniju rīkot konferenču zālē. Organizatori pateicās visiem, kas pielika pūles, lai padarītu mūsu pilsētu krāšņāku un skaistāku; balvas un dāvanas tika pasniegtas visiem, taču pēc speciālistu – konkursa komisijas locekļu – domām, augstāko novērtējumu bija pelnījuši četri pieteiktie noformējumi. Katram no tiem ir jāvelta atsevišķs stāsts. Divas pirmās vietas  piešķirtas nominācijā „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkonu, lodžiju un terašu noformējums”. Viena no pirmās vietas ieguvējām ir arī Lūcija Jegorova. Mēs ar viņu tikāmies dažas dienas pēc tam, kad konkurss jau bija noslēdzies.

Sarunā ar mums Lūcija atzinās, ka viņa mīl visu skaisto, lai gan viņa varēja to pat neteikt. Istabu lakoniskais, bet vienlaikus arī aristokrātiskais iekārtojums liecina par saimnieces izsmalcināto gaumi.  Augus viņa mīl jebkurā veidolā, vai tas būtu koks no kalnu kristāla, vai saules staru apspīdēts dzimtas koks. Pat kaķis Busja Jegorovs, kurš ir 14 gadus vecs, ar savu rudo nokrāsu līdzinās saulei. Balkonu viņa izpušķo jau daudzus gadus, taču konkursā piedalīties negrasījās un uz uzvaru vispār necerēja: pieteikumu iesniedza māsasvīrs, bet viņa tikai parakstījās anketā.

Lūcija stāsta, ka ir izmēģinājusi dažādas puķes: ir stādījusi gan petūnijas, gan fuksijas, begonijas, pavasarī arī atraitnītes, taču galu galā ir izvēlējusies pelargonijas. Pirms dažiem gadiem nopirka pāris nokareno ziedu krūmus, un kopš tā laika pati tos audzē podiņos uz palodzēm, dalās ar draudzenēm, aizved māsai uz vasarnīcu. Viņa uzskata, ka pelargonija ir audzēšanai vislabākais augs.

Gan speciālistiem, gan arī pašai Lūcijai patīk tas, ka ziedi aizsedz vecās, nepievilcīgās, izbalējušās balkona margas. Ir žēl, ka ne katrs balkons izskatās pievilcīgi un priecē gan saimniekus, gan garāmgājējus. Pakāpeniski saruna ievirzījās  tēmā: kā ir iespējams dažādot ziedu kompozīciju.

Kopā ar Lūcijas vēlējumiem turpināt eksperimentēt ar apstādījumiem, ielūgumu piedalīties konkursā saņēma viņas māsa: vasarnīcas var tikt pieteiktas nominācijā „Individuālo dzīvojamo māju puķu dobju, piegulošo teritoriju un pagalmu noformējums”.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!