6.augustā Daugavpili ieskandināja “Muzikālais augusts” Pilsētas ziņas

192

Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar pilsētas muzeju, Daugavpils teātri un ar pašvaldības atbalstu jau trešo gadu organizē pasākumu ciklu “Muzikālais augusts”. Savā neilgajā pastāvēšanas laikā mūzikas svētki paspēja iekarot popularitāti un starptautisko atziņu. Festivālu aktīvi atbalsta arī Francijas institūts Latvijā. Pirmais koncerts notika 6.augustā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, kur uzstājās viena no valstī atpazīstamākajām pop-grupām – Latvijas radio bērnu vokālais ansamblis “Dzeguzīte”. Kopš pagājušā gadsimta 80.gadiem dziedātāji cieši sadarbojās ar maestro Raimondu Paulu. Kolektīvs tika dibināts vēl agrāk. Šogad tas svinēja savu 45 gadu jubileju. Visu šo laiku ansambli vadīja Daila Martinsone. Nu jau 16 gadus viņai palīdz meita Zigda, bet uz skatuves 13 dalībnieku sastāvā tagad jau ir kādreizējo dzeguzēnu bērni. Vadītaja ir pārliecināta, ka kolektīva veiksmes atslēga ir smags darbs, kuram bērnus pieradina jau no mazotnes.

Bērnu studija uzstājās arī ārvalstīs, tai skaitā vairākās Eiropas valstīs un ASV. Grupas kontā ir vairāki desmiti kompaktdisku ar dziesmām dažādās valodās. 6.augusta koncerts turpinājās ar Viļņas džeza studijas  “Jazz Island” jeb “Džeza Sala” uzstāšanos. Vokālā grupa tika dibināta 1991.gadā un jau ir labi zināma daugavpiliešiem – muzikanti no Lietuvas uzstājās Pilsētas svētkos un džeza festivālā.

Prestižu konkursu kandidāti, “Zelta disks” balvas ieguvēji kā Lietuvas spilgtākais muzikālais kolektīvs pēdējo gadu laikā, kā arī Kultūras ministrijas balvas īpašnieki. Dziedātājus ar prieku pieņem daudzās pasaules valstīs, arī tepat Latvijā. 2014.gadā kolektīvu apbalvoja ar zelta medaļu Pasaules koru olimpiādē, kas notika Rīgā. Pirmā festivāla diena noslēdzās ar franču kinematogrāfu īsfilmu skati. Pasākuma organizatori parūpējās par programmas daudzveidību, kuru pilnā formātā var apskatīt pilsētas Domes mājaslapā.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!