Jānis Lāčplēsis: „Ja premjerministre apsolīja, tad savu vārdu turēs” Pilsētas ziņas

103

7. jūnijā Latvijas valdības vadītāja Laimdota Straujuma ieradās divu dienu oficiālajā vizītē Daugavpilī. Svētdien viņa piedalījās Latgales Dziesmusvētkos, kas bija noslēdzošais pasākums pilsētas 740. gadadienas svinībās. Vizīte turpinājās 8. jūnija rītā, tiekoties ar pilsētas pašvaldības vadītājiem. Pēc prezentācijas abas puses apsprieda Daugavpilij un Latgalei aktuālos jautājumus. Par tikšanās rezultātiem premjerministre informēja masu mediju pārstāvjus. Iesākot preses konferenci, Straujumas kundze vēlreiz atgriezās pie Dziesmusvētkiem, kas, pēc viņas vārdiem, lika atcerēties bērnību: premjerministre ir dzimusi Latgalē. Viņai nepatīk, ka reģionu sauc par „depresīvu”. Tieši pretēji, viņa uzskata, ka Latgale attīstās straujāk par citiem reģioniem.

Lielas iespējas paveras nākošajā Eiropas Savienības plānošanas periodā. Turpinot vizīti, Ministru prezidente apmeklēja Daugavpils cietoksni. Viņa apskatīja objektus, kas  restaurēti pateicoties ES projektiem, tai skaitā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldi, Īslaicīgās aizturēšanas izolatoru, Informācijas un kultūras centru, pirmo krasta luneti, Nikolaja vārtus un Marka Rotko Mākslas centru. Statistikas dati apstiprina to, ka tūrisma objekti ir pieprasīti un strādā efektīvi. Pagājušajā gadā kultūras un informācijas centru apmeklēja 27 tūkstoši, bet Rotko Mākslas centru – 115 tūkstoši apmeklētāju. Straujumas kundze iepazinās ar ekspozīcijām un mākslas centra tālākās attīstības iespējām. Nekad iepriekš viņa šeit vēl nebija bijusi. Redzētais un dzirdētais uz premjerministri atstāja milzīgu iespaidu.

Valdības vadītajai bija izrādīta arī bijušā inženieru arsenāla ēka. Šeit ir plānots izveidot Rīgas Motormuzeja filiāli. Šī grandiozā projekta realizācija ļaus piedāvāt apmeklētājiem kvalitatīvi jaunu tūrisma produktu. Vēsturiskā ēka šobrīd ir nožēlojamā tehniskajā stāvoklī: to ir nepieciešams glābt un jo ātrāk, jo labāk. Restaurācijai būs nepieciešami lieli naudas līdzekļi. Premjerministres līdzdalība problēmas risināšanā ir būtiska arī tāpēc, ka ēka atrodas Latvijas Finanšu ministrijas pārziņā. Izvērtējot pārrunu rezultātus, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis tās nosauca par produktīvām, kā arī uzsvēra, ka Straujumas kundze nav radusi dot tukšus solījumus.

Vizīte noslēdzās pusdienlaikā. Premjerministre atgriezās Rīgā tāpat, kā ieradās Daugavpilī – ar helikopteru.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!