Latgales Dziesmusvētki noslēdza Daugavpils jubilejas svinības Pilsētas ziņas

133

7. jūnijā Stropu estrādē norisinājās Latgales Dziesmusvētki, kas arī bija jubilejas zīmē. Aprit 75 gadi kopš pirmajiem Latgales Dziesmusvētkiem. Tagad svētkiem ir arī savs karogs- vainags no pļavu ziediem. Tā autors ir māksliniece Silva Linarte.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma arī ir dzimusi Latgalē un viņas tēvs vadīja kori, tāpēc Dziesmusvētkos viņai  ir īpašas sajūtas.

Ministru prezidente svētkus atklāja ar vārdiem: ”Latgaliešus visi ciena par stingru raksturu, viņi nežēlojas, viņi dzied. Lai par godu Latvijai, Latgalei un Dziesmusvētku karogam skan dziesma!”

Koris ar 3 tūkstošiem balsu iespaido. Svētku rīkotāji parūpējās par daudzveidīgu programmu, uzstājās folkloras grupas, deju kolektīvi. Īpaši saviļņoja dziesmas „Dzimtā valoda” un „Mana zeme”, ko kori dziedāja kopā ar leģendāro grupu „Elpa”.

Laikam, tikai daudznacionālajā Latgalē var vienkopus redzēt Valsts ģimnāzijas  jauniešu kolektīvu „Leiļi” , Krievu kultūras centra kolektīvu „Balaguri”, Poļu kultūras centra kolektīvu „Kukulečka”. Bija arī viesi no Vitebskas. Viņi atzina, ka svētki atstājuši  ļoti spilgtus iespaidus.

Latgales Dziesmusvētki bija vērienīgo Pilsētas svētku izskaņā. Tie iezīmēja spilgtu akcentu, atstāja paliekošas emocijas un daudz prieka.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!