Atklāja jaunus bērnu laukumus Pilsētas ziņas

106

Kas nepieciešams, lai pagalmā būtu mājīgi? Kā uzskata daži pilsētnieki, pietiek  ar 2-3  cilvēku iniciatīvu, lai  apvienotu citus kopējās idejas realizēšanai.

Pateicoties pašvaldības programmai,  Čiekuru ielā izveidoja rotaļu un sporta laukumu, kurā ir gan trenažieri, gan rotaļu elementi, gan labs mīksts segums, lai negūtu traumas.  Ģimenes svētkus,  sakarā ar laukuma atklāšanu,  organizēja paši iedzīvotāji.  Svētkos piedalīties uzaicināja arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.  Čiekuru ielā dzīvojošajās 12 daudzbērnu ģimenes saņēma svētku kliņģerus. Vietējie iedzīvotāji pasniedza mēram torti, ko pagaršoja un novērtēja bērni.

Tajā pašā dienā labiekārtošanas darbu pabeigšanu svinēja arī Cēsu ielas iedzīvotāji. Viņi piedalījās projektā, kurš sākās vēl Lielās Talkas laikā. Savāca parakstus un pieteicās konkursam. Rezultātā pagalma labiekārtošanai saņēma ainavas arhitekta un studentu komandas palīdzību.  Tika īstenota  iecere atdalīt stāvvietu no zaļās zonas. Tas izdevās ļoti savdabīgi un mākslinieciski.

Kādreiz pagalmā bija  stādītas ievas. Tagad tās ir izaugušas un veido brīnišķīgu ēnainu vietu.  Pateicoties pilsētnieku pūlēm, drīzumā arī šajā  gadā stādītie krūmi un koki  veidos  skaistu dārzu. 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!