Apbalvoti Daugavpils labākie skolēni un skolotāji Pilsētas ziņas

104

Ievērojot tradīciju, mācību gada beigās, Daugavpilī tiek godināti paši apdāvinātākie, mērķtiecīgākie un cītīgākie vispārizglītojošo un profesionālo skolu pārstāvji. Divu dienu garumā apsveikumus saņēma labākie skolēni un skolotāji. 12. maijā pirmie savus pelnītos pašvaldības apbalvojumus saņēma pilsētas skolu audzēkņi – starptautisko, valsts, reģionālo un novada olimpiāžu, zinātnisko konferenču, debašu turnīru, mūzikas festivālu un sporta sacensību  laureāti. Nepārspīlējot var droši teikt, ka šajā dienā Vienības nama zālē bija sapulcējies viss Daugavpils jaunatnes zieds.

Ir jāatzīmē, ka uzvarētāju un balvu saņēmēju vidū ir ne mazums tādu jauniešu, kas gada laikā ir piedalījušies vairākās priekšmetu olimpiādēs un zinātniskajos konkursos, un visur ir parādījuši labus rezultātus. Viens no augstākajiem sasniegumiem pieder 10. vidusskolas 12. klases skolniekam Denisam Dunaveckim – sudraba medaļa Vispasaules matemātikas olimpiādē. Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolniece Baiba Kokina – republikas bioloģijas, ķīmijas un vācu valodas olimpiāžu godalgu ieguvēja. Uzvarētāju vidū ir arī Krievu liceja audzēknis Artūrs Petrovs: viņš ir izcēlies ar zināšanām eksaktajās zinātnēs, krievu valodā un literatūrā.

Neskaitot Goda rakstus, grāmatas un piespraudes ar pilsētas simboliku, jaunieši tika apbalvoti arī ar naudas balvām. Savu uzstāšanos laureātiem dāvināja skolu un bērnu un jauniešu centra „Jaunība” radošie kolektīvi. 13. maijā pilsētas Domes zālē godināja skolotājus, kas ir izaudzinājuši jaunos talantus mācībās, sportā un jaunradē. Apbalvošanai tika izvirzīti 77  šodienas laureātu  audzinātāji.

Mācību gads tuvojas beigām, priekšā ir vasaras brīvlaiks. Vieni atpūtīsies, bet citus sagaida kārtējais pārbaudījums – eksāmeni. Novēlam viņiem veiksmi un jaunas uzvaras nosprausto mērķu sasniegšanā. Kopā ar skolotājiem pilsētas vadība cer, ka savu nākotni jaunieši saistīs ar Latviju un dzimto Daugavpili.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!