Uzņēmēji gaida atbalstu no pašvaldības Pilsētas ziņas

95

No malas liekas, ka bijušā apavu kombināta ēkas ir tukšas, taču  tā nav. Te notiek ražošana. Bet ražo ne apavus. Patlaban konveijerā ir sporta apģērbs. Firma „Deora pluss” izpilda Eiropas ražotāju pasūtījumus. Tieši tā strādā tagad 16  Daugavpils šūšanas ražotnes. Uzņēmēji aicināja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, lai pastāstītu par problēmām, kuras atrisināt var palīdzēt pašvaldība. Ražotāji pozitīvi vērtē Domes darbību, kura saistīta ar investoru piesaisti. Par Eiropas līdzekļiem modernizē teritorijas tieši ražotņu izvietošanai. Arī citiem uzņēmējiem  gribētos saņemt atbalstu savu telpu renovācijai.

Tieši Daugavpilī ražo prestižu zīmolu apģērbu. Piemēram, šeit izgatavo augsti tehnoloģiskus sporta kostīmus. Speciālais audums izstrādāts Šveicē, tur arī strādā modelētāji. Vēl mūsu pilsētā šuj mēteļus, bērnu apģērbu, kā arī Parīzes dizainera Vladimira Vikju tērpus. Uzņēmēji uzskata, ka šodien ir svarīgi rūpēties par kadru audzināšanu tieši vieglai rūpniecībai.

Šūšanas nozarei tagad ir diezgan grūti. Ražošanas apjoms gada laikā  samazinājās praktiski uz vienu milj. eiro, bet perspektīvas ir. Lai attīstītos, ir nepieciešams būt ne tikai svešu pasūtījumu izpildītājiem, bet arī ražot sava zīmola izstrādājumus.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!