Jauno bērnu rotaļu laukumu uzstādīšana jāpabeidz līdz maija vidum Pilsētas ziņas

128

Kā norit jauno bērnu rotaļu laukumu uzstādīšana? Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis kopā ar uzņēmuma „Labiekārtošana-D” speciālistiem pārbaudīja, kā norit darbi dažos objektos.
Eiropas standarti paredz ne tikai stingrus parametrus visiem rotaļu elementiem, bet arī to uzstādīšanas noteikumus, lai viss tiktu droši nostiprināts. Vispirms tiek noņemta grunts, tad tiek uzbērts grants, smilšu slānis, nobetonēts, un kā pēdējais rotaļu laukumā Čiekuru ielā tiks klāts atsperīgs gumijas segums.
Modernizācijas programmas ietvaros tiks izveidotas 11 jaunas atpūtas vietas bērniem – visos pilsētas mikrorajonos. Šim mērķim pašvaldība ir iztērējusi aptuveni 60 tūkstošus eiro.
Diemžēl ar pirmo mēģinājumu neizdevās veikt aprīkojuma iepirkumu bērnu rotaļu laukumam Centrālajā parkā. Bet vecais aprīkojums jau vairs nav derīgs. Projekta ietvaros šeit tiks uzstādīti vairāk nekā divdesmit rotaļu elementi, apakšā – gumijas segums. Aprīkojuma iepirkuma konkurss turpināsies līdz 15. maijam. Rotaļu laukumu ir plānots atvērt jūlijā.
Tagad pilsētā ir aptuveni 200 bērnu rotaļu laukumi.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!