Ēnu dienā Daugavpils domes vadītājus un speciālistus ēnoja 30 skolēni Pilsētas ziņas

107

11.februārī Latvijā notika ikgadējā izglītības akcija – „Ēnu dienu”. Tās mērķis ir klātienes komunikācijas procesā iepazīstināt jauniešus ar dažādu profesiju un tautsaimniecības nozaru īpatnībām, kas turpmāk palīdzēs karjeras izvēlē. Šogad tika saņemti 160 pieteikumi no vispārizglītojošo un profesionālo Daugavpils skolu audzēkņiem. 30 skolēni izteica vēlēšanos ēnot 15  pilsētas pašvaldības pārstāvjus . Diena sākās ar informatīvu izklāstu par Domes struktūru, tās funkcijām un uzdevumiem. Pēc tam jaunieši devās uz tikšanos ar vadītājiem un pilsētas Domes speciālistiem. Dažiem šī nav pirmā ēnošanas pieredze, tāpēc tika izrādīta padziļināta interese par Domē notiekošajiem procesiem.
Interesanti šķiet tas, ka lielāku skolēnu interesi izpelnījās Pilsētplānošanas un būvniecības departaments, to apciemoja 12 jaunieši. Viņi iepazinās ar arhitekta un būvinspektora ikdienas pienākumiem.
Iespējams, skolēnu interesi par būvniecības sfēru var pamatot ar pilsētā nemitīgi notiekošo celtniecību, jauno projektu klāstu vai pieprasījumu pēc šīs jomas profesionāļiem.
Jaunieši guva mācību, ka darbam būvniecības industrijā, piemēram, būvniecības inspektora amatam ir nepieciešamas zināšanas fizikā, matemātikā un ķīmijā. Savukārt arhitektam ir nepieciešamas mākslinieka iemaņas. Ēnotājiem bija iespēja apmeklēt būvniecības objektu un piedalīties praktiskā nodarbībā dobju iekārtošanā ar ainavu arhitektu. Šajā dienā pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis bija komandējumā, tāpēc skolēni ir aicināti uz tikšanos 12.februārī. Jauniešiem bija iespēja apmeklēt tikšanos ar municipālo uzņēmumu vadītājiem, uzzināt, kā notiek dažādu jautājumu apspriešana.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!