Apstiprināts pilsētas budžets 2015. gadam Pilsētas ziņas

92

Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja budžetu 2015. gadam.  Galveno finansiālo dokumentu jau iepriekš apsprieda komitēju sēdēs, taču domes sēdes laikā jautājumi par izdevumiem deputātiem  vēl bija. Tautas kalpi  vēlreiz gribēja precizēt infrastruktūras un kultūrvides programmu realizācijas apjomus. Gada laikā dažādiem nolūkiem plāno iztērēt 78 milj. eiro.
Vislielākie izdevumi, kā parasti, izglītībai – 32.6 milj. eiro  un tas ir 43 % no visa budžeta. Pilsētā saglabāsies  mācību iestāžu  un audzēkņu skaits.
Sociālā sfēra saņems 8.5 milj. eiro un tā ir budžeta desmitā daļa. Šogad ir pilsētas jubileja, tāpēc,  salīdzinot ar pērno gadu,   kultūras nozarei  ieplānoti papildus līdzekļi. Būs arī jauni projekti, piemēram, Bērnu un jauniešu zinātnes un atpūtas centrs kinoteātrī „Renesanse” .
Vairāk nekā 10 milj. eiro paredzēti ekonomiskai darbībai. Vērienīgie projekti, tādi kā 18.novembra ielas, Daugavas ielas  rekonstrukcija  jau noslēdzas. Tagad gatavo jaunus.
Budžetā ir  naudas līdzekļi arī neparedzētiem gadījumiem.  Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis šo budžetu raksturoja kā attīstības budžetu.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!