Festivāla „Sudraba zvani” galvenā balva aizbrauca uz Siguldu Pilsētas ziņas

104

Četru dienu garumā,  no 8. līdz 11. janvārim Daugavpils koncertu zālēs un baznīcās bija īpaša gaisotne. Koncerti, mēģinājumi, tikšanās pulcēja pāri par 2000 festivāla „Sudraba zvani”  dalībniekus no deviņām valstīm. Kā vienmēr, festivāla ietvaros notika koru konkurss.
Konkursa dalībnieki katrā kategorijā izpildīja trīs skaņdarbus: divi garīgās mūzikas skaņdarbi un trešais – brīvi izvēlēts skaņdarbs. Visās kategorijās vismaz viens skaņdarbs jāizpilda a cappella. Pavadījumā bija iespējams izmantot tikai akustiskos instrumentus. No 66 korektīviem finālā, kas notika 11. janvārī Latviešu kultūras centra koncertzālē, uzstājās tikai 7 kolektīvi. 6 no tiem pārstāvēja Latviju un tikai viens – Igauniju. Intriga saglabājās līdz konkursa beigām, jo  tikai   4 kolektīvi varēja pretendēt uz godalgotām vietām. Koncertzāle bija pārpildīta.
Kolektīvi tika apbalvoti arī ar speciālām balvām. Piemēram,  to saņēma labākais bērnu kolektīvs „Mikauši” no Lielvārdes. Trešo vietu ieguva  koru grupa „Maneo” (Igaunija), otrā -  Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas korim, diriģents Jevgenijs Ustinskovs.
Pirmā vieta – kamerkorim „Vēja balss” no Carnikavas. Galvenā balva un 2000 eiro   aizbrauca uz Siguldu, to ieguva koris „Atvars”. Konkursa rezultāti apskatāmi Daugavpils kultūras pārvaldes mājas lapā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!