Sociālo lietu pārvalde maina pabalstu noformēšanas kārtību Pilsētas ziņas

101

Sākot ar jauno, 2015.gadu, mainīsies pabalstu noformēšanas kārtība. Saskaņā ar šo kārtību SLP klientiem vajadzēs tikai iesniegt pareizi aizpildītu iesniegumu nepieciešamā sociālās palīdzības veida saņemšanai, norādot savus personas datus un konta numuru, uz kuru tiks pārskaitīta piešķirtā  materiālā palīdzība gadījumā, ja tiks pieņemts pozitīvs lēmums. Saņemt palīdzību saskaņā ar šo shēmu līdz šim brīdim  varēja jaunie vecāki, kuri noformēja pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā. Tagad saņemt materiālo palīdzību pārskaitījuma veidā uz bankas kontu būs iespējams, noformējot veselu virkni Daugavpils  pašvaldības sociālo pabalstu. Tie ir: Dzīvokļa pabalsti siltumenerģijas apmaksai vai cietā kurināmā (malkas vai ogļu) iegādei, pabalsts kancelejas preču iegādei, pabalsts personām, kuras atbrīvotas no ieslodzījuma, dažāda veida ar veselības aprūpes izdevumu kompensāciju  saistīti  pabalsti (ar visiem klāt pievienotiem čekiem), pabalsti jubilejās (ja jubilārs nevar ierasties personīgi) un bērna piedzimšanas pabalsts. Saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes Saistošajiem noteikumiem Nr.3 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pabalsti", iesniegumu sociālās palīdzības  saņemšanai izskatīšanas termiņš ir 10 dienas, bet saskaņā ar Ministru Kabineta Noteikumiem Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu", iesniegumu trūcīgas ģimenes vai personas statusa piešķiršanai izskatīšanas laiks ir 30 dienas. Pēc šī termiņa beigām klients saņems vai nu pieprasīto palīdzību, vai paziņojumu par citādu lēmumu.
Aizpildīt pieteikumu varēs gan tieši Sociālo lietu pārvaldē Vienības ielā 8, gan arī mājās, izdrukājot iesniegumu veidlapas no SLP mājas lapas www.soclp.lv  --> sadaļās "Klientiem" --> "Iesniegumi". Svarīgi ir pareizi, bez kļūdām aizpildīt iesniegumu, norādot savu vārdu, uzvārdu, adresi,  telefona numuru, personas kodu un sava bankas konta numuru. Iesniegumi tiks pieņemti pie konsultanta Infopunktā. Iesniedzot iesniegumu, jābūt klāt pasei un , vēlams, bankas  kartiņai-atgādinājumam ar konta numuru. Nosūtīt aizpildīto un parakstīto iesniegumu ir iespējams  arī pa pastu. Adrese - Vienības ielā 8, Daugavpilī, Latvija, LV 5401.
Klienti, kuri saņēma skaidro naudu cieta kurināma  iegādei, noformēs vienošanos, kurā būs norādīts, līdz kuram laikam klients apņemas iegādāties cieto kurināmo. Vēlāk tiks veikta apsekošana dzīves vietā, lai konstatētu, vai vienošanās ir izpildīta. Neizpildīšanas  gadījumā klients nesaņems citus pabalsta veidus.
Trūcīgas personas/ģimenes statusa noformēšana klientiem būs iespējama mēneša laikā, neatkarīgi no iesnieguma iesniegšanas datuma, trūcīgai personai/ģimenei statuss tiks piešķirts no pirmās mēneša dienas. 
Tālruņi uzziņām – 654-40926, 654-40924
Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!