Komunālās jomas uzņēmumu darbu ir jāpilnveido un jākontrolē Pilsētas ziņas

92

Daugavpils Domes konferenču zālē notika ikgadējā sapulce, kurā apsprieda komunālās jomas jautājumus. Bija aicināti māju vecākie, iniciatīvu grupu pārstāvji, dzīvokļu īrnieki un īpašnieki. Uzņēmumu „Daugavpils siltumtīkli”, „Daugavpils ūdens” un DzKSU vadītāji ziņoja klātesošiem par paveiktiem darbiem,  gatavojoties ziemas sezonai. Informēja arī par tarifu veidošanas principiem, jo tas ir visaktuālākais jautājums daudzdzīvokļu māju īpašniekiem.
Daugavpils Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe atgādināja par pilsētas  dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas programmu. Dokuments paredz Domes līdzfinansējumu četros dažādos virzienos.
Uzņēmuma „Siltumtīkli” atbildības zona ir līdz mājas robežai, tālāk par visu atbild  īpašnieki un organizācija, kas māju apkalpo.  Pēc Regulatora datiem siltumenerģijas zudumi mājās ir 30-50% un tas ir liels rādītājs. Starp citu, temperatūras samazināšana dzīvoklī par 1 grādu, ļauj samazināt apmaksu par siltumenerģiju līdz pat 5%. Bet maksimālu efektu dod  ēku renovācija. Pateicoties tai var ietaupīt 43-50%. Taču dzīvokļu īpašnieki ir pasīvi un tā ir liela problēma.
2015. gadā prioritārais virziens  ir siltumsistēmas renovācija un individuālo siltumenerģijas uzskaitīšanas  ierīču uzstādīšana. Domes līdzfinansējums – 80%.  Bez tam,  dienas kārtībā ir jautājums par pieguļošās teritorijas labiekārtošanas darbu līdzfinansēšanu.
Pavasarī būs informācija  arī par valsts un Eiropas māju siltināšanas programmām.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!