Daugavpils deju kolektīvs „Saime” saņēma galveno balvu Starptautiskajā festivālā Lietuvā Pilsētas ziņas

108

6. decembrī Lietuvā, Trāķos notika 5.Starptautiskais tautas deju festivāls „Kumpine 2014”. Tajā piedalījās 12 kolektīvi no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Latviju pārstāvēja  Daugavpils Latviešu kultūras centra deju kolektīvs „Saime”, kas jau ilgus gadus draudzējas ar vietējo Kultūras namu. Bet ne tikai draudzīgu attiecību dēļ „Saime” tika aicināta uz festivālu. Daugavpils kolektīvam ir daudz sasniegumu un popularitāte. „Saime” veiksmīgi uzstājās festivālos Slovākijā, Francijā, Turcijā, Baltkrievijā, kā arī Vislatvijas dziesmu un deju svētkos.
 „Saimē” jau 12 gadu garumā dejo 11 laulātie pāri. Kolektīva vadītāja atzina, ka neskatoties uz saliedētību, uzvarēt Lietuvā bija diezgan sarežģīti, jo bija liela konkurence no vietējo kolektīvu puses.
Pēc konkursa noteikumiem katrs kolektīvs demonstrēja 4 dejas un žūrija novērtēja mūsu „Saimes” uzstāšanos.
Galvenā balva – liela koka tupele. Sprādzē iegravēti ceļojošās balvas ieguvēji. Nākamgad Trāķos notiks kārtējais festivāls un balva tiks piešķirta jaunajam uzvarētājam. Bet kas zina, varbūt nākamreiz arī uzvarēs mūsu „Saime”?   Tagad kolektīvs gatavojies koncertam „Saime draugu lokā”, kurā tiks aicināti Lietuvas festivāla dalībnieki. Priekšā vēl republikas vidējās paaudzes deju kolektīvu svētki.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!