Uz Daugavpils uzņēmuma bāzes izgatavo pirmos kravas vagonus Pilsētas ziņas

116

SIA Rīgas vagonbūves uzņēmums „Baltija”, sadarbībā ar Latvijas dzelzceļš meitas uzņēmumu Ritošā sastāva serviss 12.novembrī prezentēja pirmo pēc neatkarības atjaunošanas Latvijā ražoto kravas vagonu. Pirmo reizi par to tika runāts, kad Daugavpili apmeklēja premjers Valdis Dombrovskis 2012. gadā. Bet pati ideja valstī ražot vagonus radās krietni agrāk. 2011. gadā tika dibināts Rīgas vagonbūves uzņēmums „Baltija” ar mērķi nodrošināt dzelzceļa kravas transporta ražošanu Baltijas un NVS valstu tirgum. Tā 25% kapitāldaļu īpašnieks ir Latvijas dzelzceļš. Šodien šī iecere veiksmīgi realizēta un dzelzceļnieki to dēvē par vēsturisku notikumu.

Vagonu ražošanā tiek izmantotas Krievijas un ASV jaunākās tehnoloģijas. Vagoni ir universāli. Šobrīd izstrādē ir 18.5 metru platformas un slēgtie vagoni.

Kā partneri šajā projektā ir specializētie uzņēmumi no Ukrainas un ASV. Pēc Latvijas speciālistu rasējumiem viņi izgatavo detaļas.

Šo notikumu Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzskata par ļoti svarīgu pilsētai. Jaunajā uzņēmumā tiks radītas 200 jaunas darbavietas.

Priekšā vēl vagonu tehnisko testu veikšana un sertifikāta saņemšana par atbilstību ES standartiem. Sērijveida ražošana sāksies 2015. gadā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!