Visi kopā uz sporta zāli un baseinu! Pilsētas ziņas

126

Neparasts sporta pasākums notika Daugavpils 3. vidusskolā projekta „Sporto  visa klase” ietvaros, kuru atbalstīja Latvijas Olimpiskā komiteja. 3. vidusskolas  3. klases audzēkņi  kļuva par projekta dalībniekiem. Ideja ir ļoti vienkārša. Šodien daudzi bērni spēlējas nevis ar bumbu mājas pagalmā, bet ar datoru, sēžot dzīvoklī.  Un tas ir viens no cēloņiem, kāpēc pasliktinās  bērnu veselība.
Akcijā piedalās Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Valmieras un Ventspils  trešo klašu skolēni.  Pieteikumus rakstīja sešas Daugavpils skolas. Par aktivitāti un sasniegumiem   sportā atbalstīja tikai 3. vidusskolas audzēkņus. Projekta ietvaros klasei būs sporta stundas 4 reizes nedēļā. Vienu reizi - baseinā.  Un vēl. Klasei būs sava sporta patronese -  Eiropas čempione brīvajā cīņā,  labākā Latvijas sportiste 2013.gadā Anastasija Grigorjeva.
Uzsākot  projektu, dalībniekiem bija medicīniskā izmeklēšana. Mācību gada beigās mediķi atkal pārbaudīs skolēnu veselības stāvokli. Organizatori cer, ka rezultāti palīdzēs pārliecināt, ka divas sporta stundas nedēļā bērniem  ir par maz. Latvijas Olimpiskās komitejas vadība solīja, ka projekts turpināsies arī nākamgad.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!