EDSO Augstā komisāre atzina pašvaldības atbalstu nacionālajām minoritātēm Pilsētas ziņas

111

Piektdien, 17. oktobrī, Daugavpili apmeklēja EDSO Augstā komisāre nacionālo minoritāšu jautājumos Astrīda Tūrsa. Par pirmo vizītes punktu kļuva Daugavpils Saskaņas pamatskola. Šogad skolai ir 25 gadu jubileja un 20 no tiem apmācība notiek pēc programmas, kura ļauj  nacionālo minoritāšu  skolēniem, sākot no 4 klases visus priekšmetus apgūt valsts valodā. Izņēmums – krievu valoda un literatūra, kā arī ārpusklases nodarbības. Par darba kvalitāti liecina augsti skolas reitingi  un veiksmīga eksāmenu nokārtošana. Labas valodu zināšanas audzēkņi demonstrēja arī  neliela koncerta laikā. Vismaz 5 valodas apgūst Daugavpils Poļu valsts ģimnāzijas skolēni: latviešu, poļu, angļu, krievu un vācu. Augstā komisāre interesējās arī par mācību procesu, stundu garumu, vecāku piedalīšanos skolas dzīvē. Vizīte beidzās Marka Rotko mākslas centrā, kur bija aicināti kultūras biedrību pārstāvji. Tikšanās notika aiz slēgtām durvīm, bet preses konferences laikā Augstā komisāre stāstīja par savas vizītes mērķiem.
Daugavpilī dzīvo 76 nacionalitāšu pārstāvji, strādā 4  nacionālās kultūras  centri, kā arī 17 nacionālās biedrības. Augstā komisāre atzina  pašvaldības  finansiālo atbalstu minoritāšu aktivitātēm. 
Daugavpils domes priekšsēdētaja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis uzskata, ka tikšanās bija lietderīgas.
Kā atzīmēja Augstā komisāre, EDSO dod rekomendācijas, bet valsts iekšējos  jautājumus jārisina ar plašu diskusiju palīdzību. 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!