Flešmobs ar lecamauklu: 16 640 lēcieni minūtē Pilsētas ziņas

141

Veselības dienu rīkošana Latvijā ir salīdzinoši jauna tradīcija. Pēc Daugavpils  Domes iniciatīvas no 29. septembra līdz 5. oktobrim pilsētā pirmo reizi notiek Veselības nedēļa. Uz Domes lūgumu piedalīties programmas veidošanā atsaucās sabiedriskās organizācijas. Kopā ar sporta sacensībām tajā iekļautas lekcijas, konkursi, praktiskās nodarbības un citas aktivitātes.
2. oktobrī Vienības laukumā notika  liels flešmobs. Tajā pieteicās 180 cilvēki, bet piedalījās 260. Sportisku gaisotni nodrošināja ielu vingrotāju un centra „Jaunība” uzstāšanās. Līdz flešmoba sākumam notika neliels treniņš, lai atstrādātu ritmu. Kā apgalvo mediķi, lēcieni ar lecamauklu stiprina sirds-asinsvadu un elpošanas sistēmu, palīdz samazināt svaru, paaugstina organisma tonusu.
Lecamauklai ir vēl viena īpašība: tas ir pats lētākais sporta rīks.  Kopā ar bērniem lēca arī pieaugušie.
Flešmoba laikā, un tā bija tikai viena minūte, dalībniekiem izdevās izdarīt 16 640 lēcienus. Pēc organizatoru domām, jau tagad var teikt, ka galvenais mērķis, – popularizēt veselīgu dzīvesveidu,  ir sasniegts. Veselības nedēļa notiks līdz 5. oktobrim, programma apskatāma Daugavpils Domes mājas lapā. 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!