Daugavpils pilsētu apmeklēja Ļvovas vācu jaunatnes biedrības pārstāvji Pilsētas ziņas

102

Viesi no Ukrainas pilsētas Ļvovas, kuri pārstāv Vācu jaunatnes biedrību,  vienas nedēļas laikā no 15. līdz 21. septembrim iepazīsies ar Latvijas valsti. Vizīte organizēta ar Latvijas Vācu Savienības atbalstu. Apmeklēšanai tika izvēlētas Rīga, Daugavpils un Ventspils.
17. septembrī viesi apmeklēja Daugavpils pilsētu. Daugavpils  Domē viesus uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Duksinskis. Viņš atzīmēja pašvaldības darba ar jaunatni nozīmi, pastāstīja par  atbalstu jauniešu organizācijām no Domes puses.
Ļvovas vācu jaunatnes biedrība svin šogad 20.gadadienu. Biedrībā ir tautas deju pulciņš „Lemberg”, vokālā grupa, darbojas vācu valodas kursi, biedrības locekļi aktīvi piedalās  starptautiskajos projektos un semināros. Bet šoreiz vizītes mērķis bija izzināt Eiropas savienības iespējas un kuri projekti var saņemt atbalstu Eiropas fondos.   Braucienā viesus pavadīja Latvijas Vācu Savienības priekšsēdētāja Aina Balaško. Viņa atzīmēja, ka veiksmīgs darbs ir atkarīgs no komandas mērķtiecības un saliedētības.
Labs piemērs ir Daugavpils vācu biedrība  «ERFOLG», kura aktīvi darbojas un realizē dažādus Eiropas Savienības projektus. Viesi apmeklēja Daugavpils ukraiņu kultūrizglītības biedrību „Mrija”, kur uzzināja par biedrības darbu vienotā Eiropā, kā arī dalījās savā pieredzē. Vizītes laikā bija ieplānota arī biedrības „ERFOLG” apmeklēšana. Biedrības „ERFOLG” pārstāvji stāstīja viesiem par jauniešu apmaiņas projektu programmas „ERASMUS+” ietvaros, sadarbību ar dažādām sabiedriskajām organizācijām.
Sadarbība turpināsies arī nākotnē. Ir ieplānota delegāciju apmaiņa, kopēja piedalīšanās Eiropas projektos un citas aktivitātes.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!