Latvijas Universitāte un Daugavpils sadarbosies medicīnas izglītībā un pētniecībā Pilsētas ziņas

108

Otrdien, 9. septembrī, Latvijas Universitātes  Senāta zālē svinīgi tika parakstīts LU un Daugavpils pilsētas pašvaldības sadarbības līgums, kas paredz veidot ilgstošu sadarbību medicīnas zinātnē, inovatīvas studiju un darba vides izveidē pašvaldībā.

Latvijas Universitāte ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Kopš Medicīnas fakultātes atjaunošanas, 15 gadu laikā to beiguši ap 3000 jauno speciālistu – ārstu, māsu un farmaceitu, kuri strādā ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Savā runā Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka pašvaldība faktiski spiesta pildīt valsts funkciju un domāt par reģionam vajadzīgo speciālistu piesaistīšanu. Ir dīvaini, ka mediķi, kuri ieguva specialitāti   par valsts līdzekļiem  aizbrauca uz Vāciju,  Norvēģiju, bet Latgales nodokļu maksātāji nevar saņemt kvalitatīvu medicīnisko palīdzību.

Universitātes rektors Mārcis Auziņš uzskata, ka atgriezties pie padomju absolventu sadales sistēmas nav iespējams.

Daugavpils Domei ir jārūpējas, lai pašvaldībā būtu pietiekams medicīnas speciālistu skaits un jaunieši pēc studiju beigām būtu motivēti atgriezties Daugavpilī, nevis doties strādāt uz ārzemēm. Līgums ar Latvijas Universitāti – ir vēl viens solis šajā virzienā.

Šodien  ārsti- rezidenti strādā gan Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā, gan citās medicīnas iestādēs. Daugavpils reģionālajā slimnīcā joprojām ir ārstu trūkums.

Pašvaldība strādā, lai uz darba laiku nodrošinātu speciālistus  ar dzīvokļiem. Bet galvenais ir padomāt par to, lai Latvijā nebūtu tādu vietu, kur absolventiem negribētos braukt.  

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!