Daugavpils piedalās konkursā „Eiropas gada pašvaldība” Pilsētas ziņas

103

Latvijas pilsētas aktīvi piedalās dažādos konkursos, kuros vērtē mūsu atbilstību Eiropas Savienības standartiem. Šajos standartos ietilpst ne tikai ceļu kvalitāte un preču klāsts lielveikalos. Daudz svarīgāk- pašu iedzīvotāju aktivitāte un viņu līdzdalība pilsētas dzīvē. Šoreiz Daugavpils pieteica sevi nominācijā „Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam”.  Vērtēšanas komisija Daugavpili apmeklēja 22. augustā. Skatīja, cik pieejami ir sporta un kultūras centri, apmeklēja Rotko centru. Bet viesus interesēja nevis izstādes, bet radošās aktivitātes iedzīvotājiem un citi izglītojoši pasākumi.

Komisija apmeklēja arī sporta centrus, bibliotēku, medicīnas iestādes. Piemēram, bibliotēkā jau simtiem pilsētnieku bez maksas apguvuši datorprasmes un var lietot arī internetu. Īpašu vērību komisijas locekļi veltīja pakalpojumu pieejamībai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Piemēram, olimpiskajā centrā pieejamas ne tikai sporta nodarbības, bet arī rehabilitācijas pasākumi. Komisijas sastāvā ir dažādu ministriju un Pašvaldību savienības pārstāvji.

Vai zināt, ka nevienā pilsētā nav tik daudz nacionālo kultūras centru? Neviens, izņemot mūsu pašvaldību, neuztur medicīnas iestādes, tādas kā Zobārstniecības poliklīnika un bērnu poliklīnika. Tikai Daugavpilī nav rindu uz bērnudārziem. Pilsētai ir daudz ar ko lepoties.

Lai arī kādi būs konkursa rezultāti, pašvaldības darbības virzieni nemainīsies, jo pilsētniekiem ir vairāk jāpiedalās gan politikā, gan dažādos pasākumos - pilsētas sabiedriskajā dzīvē.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!