„ Muzikālais augusts” nedos skumt Pilsētas ziņas

97

Šī festivāla ideja radās Latviešu kultūras centrā pēc aizrādījuma: „Vai tad augustā kultūras dzīve apstājas!”.  Atdzīvināsim to! Pašlaik augustā ir tik liels piedāvājums, ka grūti izvēlēties kurp doties. 
„Muzikālā augusta” festivāls tika atvērts ar koncertu, kas notika Vienības nama koncertzālē.  Ar krievu komponista Pētera Čaikovska romancēm uzstājās Lielās Mūzikas balvas nominants, Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis (basbaritons). Koncertā piedalījās arī Latvijas Nacionālās operas muzikanti Mārtiņš Zilberts un Jurijs Savkins.  Rihards Mačanovskis bieži uzstājas Daugavpilī. Viņam ir patīkami ierasties pilsētā, kurā piedzima, izauga, pabeidza mūzikas skolu un dabūja ceļazīmi uz lielo skatuvi. Mākslinieku priecē, ka pilsētas kultūras dzīve kļūst arvien bagātāka un interesantāka.
Par festivāla savdabīgu simbolu kļuva lietussargi ar muzikālā augusta emblēmu. Šādu suvenīru var arī praktiski pielietot, jo augusta mēnesī lietus gāzes var sākties jebkurā mirklī.
„ Muzikālā augusta” koncerti noslēdzas ar kino parādi svaigā gaisā. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā tika demonstrētas īsfilmas, kas piedalījās Daugavpils festivālā „ Greifrūts”.
Šajā nedēļā pat lietus nebiedēja klausītājus. Šoreiz koncertu sniedza „4 Tango” un Hot Expres”. Jaunie Lietuvas mūziķi uzskata, ka tango ir mūsdienīga mūzika un vasara ir labākais laiks tās izpildīšanai.
28. augustā festivāls noslēgsies ar čigānu kāzām un džezu, ko izpildīs Keiko Maknamara.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!