Daugavpilī pieminēja Holokausta upurus Pilsētas ziņas

142

4.jūlijā Latvijā tiek atzīmēta ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena,  pieminot vairāk nekā 70 000 Latvijas ebreju, kas tika iznīcināti 1941.-1945.gadā nacistu okupētajā Latvijā. Daugavpilī piemiņas pasākums notika pie memoriāla ebreju tautas genocīda upuriem Mežciemā, kur Otrā pasaules kara laikā tika  iznīcināti daudzi tūkstoši ebreju. Kopā ar  Ebreju kopienas un citu Daugavpils nacionālo biedrību pārstāvjiem pasākumā piedalījās Latvijas Republikas Ministru Prezidente Laimdota Straujuma, Satiksmes ministrs Anrijs Matīss un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Uzrunājot pasākuma dalībniekus Laimdota Straujuma teica: ”Otrais Pasaules karš nesa zaudējumus daudzām tautām un valstīm, bet ebreju tautai tā bija liela katastrofa. Latvijā tika iznīcināti vairāk kā 70 tūkstoši ebreju vienkārši tāpēc, ka viņi bija ebreji. Šie notikumi liecina pat to, cik nežēlīgi var būt cilvēki. Tas nedrīkst tikt aizmirsts, un tas nedrīkst atkārtoties.”

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis savā uzrunā uzsvēra, ka pēc 1941.gada jūlija traģiskajiem notikumiem Daugavpils, kas pasaulei bija devusi daudzus slavenus ebreju tautības māksliniekus, domātājus, aktierus, izmainījās uz visiem laikiem. Šie notikumi nedrīkst būt aizmirsti un par tiem ir jāstāsta jaunajai paaudzei.

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!