Lielākais Baltijas valstu studentu festivāls "Gaudeamus" aicina uz krāšņiem svētkiem Daugavpilī Pilsētas ziņas

132

Latvijā, Daugavpilī no  27. līdz 29. jūnijam notiks 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”, kas kopā pulcēs ap 5000 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Festivāls tiek rīkots reizi četros gados kādā no Baltijas valstīm. Šogad svētkus uzņem Latvija. Pirmo reizi pieņemts lēmums to rīkot ārpus Rīgas. Par iespēju cīnījās Liepāja, Jelgava, Rēzekne un Daugavpils. Uzvarēja Daugavpils un pašvaldība aktīvi iesaistījās svētku rīkošanā.

Festivāla viesi aicināti izbaudīt plašu programmu, kurā līdztekus tradicionālajiem koncertiem, kuros varēs iepazīties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautas dziesmu, deju un folkloras tradīcijām, būs arī vēl citi radoši pasākumi, kas festivāla ietvaros notiks pirmo reizi.

Pirmā festivāla diena, 27. jūnijs iesāksies ar īpašu mākslas pasākumu – Daugavpilī dzimušā abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko mākslas centrā 16:00 notiks visu trīs Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstādes atklāšana.

Turpinājumā 18:00 Daugavpils Kultūras pilī  notiks Igaunijas, Latvijas, Lietuvas tautas deju ansambļu koncerts.

17. Baltijas valstu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” tiks atklāti 27. jūnija vēlā vakarā ar svinīgu visu dalībnieku lāpu gājienu uz Marka Rotko mākslas centru. Svētku atklāšanas koncertā Baltijas valstu augstskolu studentu pūtēju orķestri atskaņos dažādu laiku un stilu mūziku.

Diemžēl, koncertzālēs un Olimpiskajā centrā bezmaksas biļetes jau ir izņemtas, tāpēc visi tiek aicināti uz atklātajiem pasākumiem pilsētā.

 „Gaudeamus 2014” aicina ikvienu uz festivālu klātienē Daugavpilī no 27. līdz 29. jūnijam vai arī vērot vai klausīties tiešraides un ierakstus LTV un LR! Svētku programma ir pieejama Domes mājas lapā daugavpils.lv

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!